2019. április 24., szerda
György névnap

Ismét adventi hangulatban a Zonta

  • kult
  • 2018.12.02
    04:01
Pénteken kiállításmegnyitóval, szombaton ünnepi koncerttel tette hangulatosabbá az adventi készülődést a veszprémi Zonta Club.

Szép Ilona alkotó művész Hangulatok – érzések című kiállításával kezdődött el az idén 25 éves veszprémi Zonta Club hagyományos adventi programja. Pénteken a Petőfi Színház aulájában nyitották meg a tárlatot.

Az ünnepségen Oberfrank Pál köszöntötte a résztvevőket, a Csermák Antal Zeneiskola növendékei pedig hegedűjátékukkal örvendeztették meg a közönséget. Az alkotót Ács Anna muzeológus mutatta be.

Ács Anna és Szép IlonaÁcs Anna és Szép Ilona

Szép Ilona tájképfestő, Tarczy István és Sáska Tibor tanítványa. Képeiben magát adja, mélyen érző személyiségét, és nehezen válik meg munkáitól, de örül, ha képei jó helyre kerülnek. Alkotásain az igazán színes tájakban emberi érzések tükröződnek.

A kiállítás január 15-ig tekinthető meg a színházban.

Szombaton már a hangok vették át a főszerepet a képektől. A hagyományos gyertyafényes adventi koncerten az egyetem aulájában a a Mendelssohn Kamarazenekar játszott Kováts Péter Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész vezetésével. A hangversenyen közreműködött Kertesi Ingrid énekművész, Liszt-díjas, Kiváló művész és Hartmann Domonkos, a 2018. évi Prágai Nemzetközi Gordonkaverseny nagydíjasa.

A koncertről további képeket talál galériánkban.