Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új irodát nyitott a Máltai Szeretetszolgálat

2018. december 4. 11:21
Pénzügyi döntéseinkkel kapcsolatban kérhetünk tanácsot a szakemberektől az Óváros tér 10. első emeletén működő új irodában.

A szervezet a Magyar Nemzeti Bank programjához csatlakozva nyújt segítséget a pénzügyi döntések előtt állóknak. Az iroda a hét három napján tart nyitva, havonta kétszer pedig vidéki kitelepüléseket szerveznek.

Az iroda keddi megnyitóján Porga Gyula polgármester fontosnak nevezte a program misszióját. Mint felelevenítette, a 2008-as válság egyik pillanatról a másikra taszított olyan nehéz helyzetbe családokat, amire rémálmukban sem gondoltak volna.

Sajnos sokan nem készültek fel a pénzügyi döntések meghozatalára, aminek súlyos következményei lehetnek. A polgármester hétköznapi példával érzékeltette a helyzetet: míg egy mosógép vásárlása előtt megkérdezzük a szerelő tanácsát, hogy melyik típust érdemes választanunk, egy pénzügyi döntés – például hitelfelvétel – előtt nem érdeklődünk kérjük ki független szakértő tanácsát. A Máltaiak új irodája ebben nyújt segítő kezet.

A jövőre harminc éves Máltai Szeretetszolgálat működése korai éveitől fogva jelen van Veszprémben. Kezdetben önkéntes közösségként működtek, amely egyre fontosabb szerepet vállalt a város életében: az önkormányzat előbb a teljes hajléktalanellátást bízta rá a szervezetre, majd a „Pokoli Torony” rehabilitációját, legutóbb pedig a VESZOL révén a szociális bérlakások elosztásában nyújtanak szakmai segítséget.

Bondor LajosBondor Lajos

A Szeretetszolgálat már a válság kitörése után, 2009-ben indított családközpontú adóssegítő programot, amelyben a bajba jutottakat igyekeztek felvértezni azokkal az információkkal, amikre szükségük volt – elevenítette fel Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezetője.

Az iroda kedden 9-15, szerdán 11-17 és csütörtökön 9-15 óra között várja az ügyfeleket az Óváros téri parkoló mögött álló, 10-es épület első emeletén.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.