2019. április 24., szerda
György névnap

Új irodát nyitott a Máltai Szeretetszolgálat

Pénzügyi döntéseinkkel kapcsolatban kérhetünk tanácsot a szakemberektől az Óváros tér 10. első emeletén működő új irodában.

A szervezet a Magyar Nemzeti Bank programjához csatlakozva nyújt segítséget a pénzügyi döntések előtt állóknak. Az iroda a hét három napján tart nyitva, havonta kétszer pedig vidéki kitelepüléseket szerveznek.

Az iroda keddi megnyitóján Porga Gyula polgármester fontosnak nevezte a program misszióját. Mint felelevenítette, a 2008-as válság egyik pillanatról a másikra taszított olyan nehéz helyzetbe családokat, amire rémálmukban sem gondoltak volna.

Sajnos sokan nem készültek fel a pénzügyi döntések meghozatalára, aminek súlyos következményei lehetnek. A polgármester hétköznapi példával érzékeltette a helyzetet: míg egy mosógép vásárlása előtt megkérdezzük a szerelő tanácsát, hogy melyik típust érdemes választanunk, egy pénzügyi döntés – például hitelfelvétel – előtt nem érdeklődünk kérjük ki független szakértő tanácsát. A Máltaiak új irodája ebben nyújt segítő kezet.

A jövőre harminc éves Máltai Szeretetszolgálat működése korai éveitől fogva jelen van Veszprémben. Kezdetben önkéntes közösségként működtek, amely egyre fontosabb szerepet vállalt a város életében: az önkormányzat előbb a teljes hajléktalanellátást bízta rá a szervezetre, majd a „Pokoli Torony” rehabilitációját, legutóbb pedig a VESZOL révén a szociális bérlakások elosztásában nyújtanak szakmai segítséget.

Bondor LajosBondor Lajos

A Szeretetszolgálat már a válság kitörése után, 2009-ben indított családközpontú adóssegítő programot, amelyben a bajba jutottakat igyekeztek felvértezni azokkal az információkkal, amikre szükségük volt – elevenítette fel Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezetője.

Az iroda kedden 9-15, szerdán 11-17 és csütörtökön 9-15 óra között várja az ügyfeleket az Óváros téri parkoló mögött álló, 10-es épület első emeletén.