2019. április 24., szerda
György névnap

Ovádi: mondjuk el véleményünket a családpolitikáról!

Nem a migrációval szeretnénk a népességfogyást megállítani, hanem a magyar családok támogatásával, a gyermekvállalásra való ösztönzéssel - mondja Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

A kormány 2010 óta folyamatosan bővíti a családtámogatások rendszerét, melynek tekintetében Magyarország listavezetővé vált Európában. Magyarország célja, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok olyan támogatásokat kapjanak az otthonteremtéshez, a gyermekneveléshez vagy a bölcsődei ellátáson keresztül a gyermekfelügyelethez, melyek segítik őket abban, hogy bátran igent tudjanak mondani a gyermekvállalásra - írja sajtóközleményében Ovádi Péter, a veszprémi 1. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Mint írja, a Fidesz-kormány kétszeresére emelte a gyermekes családok támogatását, bevezette és folyamatosan bővíti a családi adókedvezményt.

„Visszaadtuk az édesanyáknak a hároméves gyest, bevezettük a gyed-extrát és a családi otthonteremtési kedvezményt. Ma több mint egymillió gyermek kap ingyenes tankönyvet és félmillió gyermek vesz részt ingyenes étkeztetésben, emellett folytatni fogjuk a gyermekes családokat támogató intézkedéseket.”

Ovádi Péter szerint fontos, hogy a családpolitika jövőjét illetően minél többen mondják el véleményüket a konzultáció formájában.

„Arra bíztatok mindenkit, mondjuk el közösen a véleményünket. Mi nem a migrációval szeretnénk a népességfogyást megállítani, hanem a magyar családoktámogatásával, a gyermekvállalásra való ösztönzéssel.”

A családok védelméről szóló Nemzeti Konzultációt nem csak papír alapon, de az interneten is ki lehet tölteni.

Mi szerepel a kérdőivben?

A kérdőíven számos kérdés szerepel, a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat.