Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Két Veszprém megyei az év vállalkozói közt

2018. december 7. 17:39
A Vállalkozók Napján, péntek délután a MÜPÁ-ban adták át az Országos Év Vállalkozója Díjakat. A megyéből Török László és Szabó István kapta meg az elismerést. A Magyar Gazdaságért díjat Hédl Sándor kapta.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) huszadik alkalommal adta át az év vállalkozója díjakat a MÜPÁ-ban péntek délután.

Tolnay Tibor VOSZ-elnök megnyitójában elmondta, a gazdaság jó állapotban van, folyamatos az árnövekedés, - a bérek 10-11 százalékkal nőttek. Ami viszont sajnálatos, hogy nem született bérmegállapodás, erről a jövő héten dönt a kormány. A jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott : „a tudás alapú termelésben van a jövő, az ipari forradalom lehetőségeit ki kell használjuk, szorosabban együtt kell működtünk a kormánnyal, hogy valós segítséget tudjunk adni a vállalkozóknak. Azt szeretnénk, hogy az állam legyen bizalmi partnere a vállalkozásoknak.”

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében az idén elhunyt, korábbi VOSZ-elnök Demján Sándorról azt mondta, fejet hajt emléke előtt, „önzetlen életútja példamutató, akinek életútját folytatni kell.”

A gazdaságról szólva kifejtette, az elmúlt időszakban a magyar gazdaság 5,2%-kal bővült a harmadik negyedévben. Ez két és félszerese az EU-átlagnak. A növekedés a lakossági fogyasztásból és a kétszámjegyű beruházás növekedésből adódott. A befektetők szemében nőtt a bizalom. Olcsóbb lett a finanszírozás, csökkentek az adók, az adóbevételek viszont nőttek. Növekedési pályára állt a magyar gazdaság, a foglalkoztatás is bővült. 2010 óta 800 ezer fővel nőtt a munkavállalók száma.

Népszerűek a könnyített adók, a KATA és a KIVA. Egyre kisebb az adóterhelés. A kormány a továbbiakban is adócsökkentéseket tervez. A családpolitika továbbra is kiemelt kormányzati cél- mondta.

A délután folyamán átadták azt Év Vállalkozói Díjakat, akikről azt mondta, példát kell, hogy adjanak az ország vállalkozóinak.

Veszprém megyéből a zirci Hédl Sándor, a Bakony Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója Magyar Gazdaságért díjat kapott. Török László, a szintén zirci Forest Hills Hotel & Golf Club és a Török Biztonsági Szolgálat tulajdonosa, valamint Szabó István, a baromfitenyésztéssel foglalkozó Gallus Kft. ügyvezetője Év Vállalkozója elismerésben részesült. Ávor Judit, a VOSZ Veszprémi titkára miniszteri elismerő oklevelet kapott Varga Mihálytól.

AZ ÉV VESZPRÉM MEGYEI VÁLLALKOZÓI

Szabó István (Gallus Kft.)

Szabó István 1991-ben alapította baromfitenyésztéssel foglalkozó cégét. Kezdetben két szülőpár teleppel, 9 millió keltető tojás előállítási és 14 millió naposcsibe keltetési kapacitással indult, mára 105 millió tojást képesek kikeltetni. A Dunántúl hat megyéjében 1100 főt foglalkoztatnak, az éves 75-80 millió naposcsibe értékesítéssel ma piacvezetők Magyarországon. A cégcsoportnál egy 7 milliárd forint összértékű fejlesztés van folyamatban, ami jelentős részben a vágóhidat, az automatizációt és a robot technikát érinti. Szabó István a Veszprém Megyei Agrárkamara alapító elnöke, és a Baromfi Terméktanács elnökségi tagja.

Török László (Forest Hills Hotel & Golf Club)
Török László édesapjával, dr. Török Lászlóval 1994-ben alapította a Török Biztonsági Szolgálatot, amely országos lefedettésgű vagyonvédelmi szolgáltatást nyújt termelő és szolgáltató cégeknek.

2006-ban Zirc - Szarvaskúton a család beruházásba kezdett. Az első ütemben a szálloda készült el - amely 4 csilagos besorolást kapott-, tenisz pályákkal és a gyakorló golf pályával. 2011-re befejeződött a 2x9 lyukas golfpálya. Szálláshely bővítésre is sor került. A Bakonyban Forest Hills Hotel nem csak szálloda, de rekreációs központ is. A beruházás mára közel 30 főnek biztosít munkát egész évben.

Ge. Á.
további cikkek
Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22 Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak az ünnephez tartozó egyik kiemelt alapélelmiszerhez - derül ki az Agroinform.hu kedden kiadott elemzéséből. 2024. március 12. 8:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.