Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Veszprémben a jövőd! - Mentorálással a pályakezdőkért

2018. december 11. 11:26
Közel öt hónapja vette kezdetét városunkban a „Veszprémben a jövőd” nevet viselő mentorprogram, amely arra hivatott, hogy pályakezdő fiatalok munkahelyi beilleszkedését támogassa, átsegítve Őket azon a kezdeti időszakon, amikor gondtalan tinédzserből dolgozó felnőtté válnak, annak minden szépségével és kihívásával együtt.

A megvalósítók - Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a JOST Hungária Bt., a Pannontej Zrt., valamint a mentori feladatokat ellátó Életet Segítő Alapítvány célul tűzték ki, hogy a Veszprémben és vonzáskörzetében szakképzettséget szerző fiatalokat mentori segítségnyújtással és ösztöndíjjal támogatva a helyben történő munkaerő-piaci elhelyezkedés mutatóit javítsák. A program kiemelt célja továbbá, hogy a középfokú oktatásból versenyképes szaktudással kilépő fiataloknak jó alapokat biztosítsanak a folyamatosan változó 21. századi munkaerő-piacon való eligazodáshoz. A mentori kapcsolat felöleli az élet számos vonatkozását. Egyszerre van jelen benne a szakmai életút- és fejlődés támogatása, valamint az egyéni célokhoz való illesztése, azok kibontakoztatásának segítése.

2018-ban a munkaerő-piac egyetlen biztos pontja a folyamatos változás. A mentori támogatás átsegítheti a pályakezdő fiatalokat egy életkorukból adódóan is számos változással teli, szenzitív időszakon. Ezt a fajta segítségnyújtást kapacitás hiányában egy többszáz, sokszor többezer főt foglalkoztató cég nem mindig tudja biztosítani munkavállalói számára. Maczkó Nóra, az Életet Segítő Alapítvány mentora megerősítette annak jelentőségét, hogy a tartós foglalkoztatás érdekében a munkáltatók felmérjék pályakezdő fiatal kollégáik egyéni motivációit, érzelmi szükségleteit. Az esetek döntő többségében ugyanis az ezen kérdésekre adott válaszoktól függ, hogy egy fiatal munkavállaló gyökeret tud-e ereszteni első munkahelyén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.