Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Új rövidfilmmel jelentkezik a SzeretFilm Stúdió

2018. december 17. 6:30
Több veszprémi színész mellett a filmben a nemrégiben elhunyt Tóth Loon is játszott.

A Júlia él című rövidjátékfilmet pénteken baráti körben mutatta be először a stúdió, melyben több jól ismert helyi színész, többek közt a nemrég fiatalon elhunyt Tóth Loon is főszerepet játszott. A film a mai naptól kezdve a stúdió közösségi oldalán is elérhető és megtekinthető.

JÚLIA ÉL - rövidjátékfilm from Tamás Buvári on Vimeo.

Buvári Tamás, a SzeretFilm Stúdió vezetője ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

"Fájó és reménykedő szívvel emlékezünk Loonra, az ingyenes megtekintés lehetőségével pedig azt szeretnénk elérni, hogy utolsó filmszínészi alakítása minél több nézőhöz eljuthasson. Örülünk továbbá, hogy a leginkább fővárosi színészeket foglalkoztató filmek mellett, olyan alkotások is létrejöhetnek, amelyekben vidéki színészeket láthat a közönség. A Júlia él című film egy professzionális alkotói stábbal elkészített diákfilm, amely Buvári Lilla saját ötletéből születetett, és Shakespeare Rómeó és Júlia című színdarabjának rövidfilmes feldolgozása. A filmet a diák a Fehérlófia Waldorf gimnázium művészeti záróvizsgájára készítette. További szereplői: Halas Adelaida, Módri Györgyi, Turós-Máté Kinga, Nagy Miklós, Rogácsi Márton, valamint a Madách Színház művésze, Ekanem Bálint Emota."

A filmműhely munkatársai emellett arról is beszámoltak, hogy a kisfilm premierjével párhuzamosan több helyi érintettségű alkotást is készít. A Veszprémi Petőfi Színház közönsége előtt valószínűleg nem ismeretlen A szerenád című darab, melyet Máté P. Gábor írt és rendezett, és amely most a mozgóképben is megjelenik - a mesefilm nagy részét már le is forgatták az alkotók. A mesefilm szintén helyi színészek közreműködésével készül, szereplői Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Tóth Loon, Pap Lívia, Szelle Dávid, operatőr-vágója pedig a Szeretföld alkotójaként is megismert Ladányi János.

Emellett zajlik a stúdió Magdolna című, Bódi Mária Magdolnáról szóló játékfilmjének téli-tavaszi forgatásának előkészítése. A film nyáron játszódó jelenetei már szintén leforogtak, az utómunkák Budapesten készülnek. "2019. nyarára tervezzük a film befejezését" - tudtuk meg Buvári Tamástól.

A SzeretFilm stúdió fiataloknak szóló filmes pályázatokat, workshopokat is szervez, emellett reklámfilmeket készít helyi vállalkozók számára. 2019. január 1-étől például Veszprém városában minden héten más izgalmas helyszínen működő filmes szakkört indítanak középiskolás fiatalok számára. Ezen tevékenységeiről és a készülő filmekről a www.szeretfilm.hu oldalon kaphatnak további felvilágosítást az érdeklődők.

vehir.hu
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.