Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új befogadó játszóteret adtak át Veszprémben

2018. december 18. 6:00
Az úgynevezett integrált játszóteret ép és fogyatékkal élő gyermekek is bátran használhatják a Kálvin János parkban. Ez az ország második ilyen játszótere.

Kedd délelőtt adták át Veszprém új játszóterének első elemeit a Kálvin János parkban. A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete szervezésében és a Szerencsejáték Zrt. támogatásával, a Royal-kert Kft. kivitelezésében és helyszíni menedzselésében megépült teret és játékokat úgy alakították ki, hogy ép és mozgássérült gyermekek is biztonsággal használhassák.

– A korábban itt állt játszótérre ráfért már a ráncfelvarrás, a Szerencsejáték Zrt. segítsége pedig épp jókor érkezett – fogalmazott Porga Gyula polgármester az átadáskor.

– Egy város akkor kerek egész, ha abban mindenki megtalálja a maga helyét. A városvezetésnek fontos, hogy legyenek olyan tereink és találkozási pontjaink, ahol jól érezheti magát mindenki. A gyerekeknek és szüleiknek a játszótér egy ilyen pont, az új integrált játszótér pedig kiemelten fontos, hisz itt a fogyatékkal élők és az egészséges gyerekek együtt játszhatnak – húzta alá.

Porga GyulaPorga Gyula

Tudta?
Az integrált játszótér nevére a Facebookon lehetett szavazni. A Családika Játszóház és az önkormányzat közös játékán a legtöbb voks a Cifra Pagony-ra érkezett, így ezt a nevet kapta az új játszótér.

Magyarországon ez a második ilyen típusú biztonságos játszótér, melynek teljes kivitelezéséért és létrejöttéért a Royal-kert Kft. felelt. Országszerte egyébként összesen nyolc befogadó játszótér készül el a „Játék összeköt” program keretében. A programban olyan szervezetek is részt vesznek, mint az Egyesület az Inklúzióért, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont valamint a játékokat tervező MagikMe – melynek tagjai érintett szülők, vagyis olyanok, akik maguk is fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint napjainkban az esélyegyenlőségre kiemelt figyelmet kell fordítani. A társadalomba való beintegrálás kiváló lépcsőfokai ezek a befogadó játszóterek, ahol már kisgyerekként együtt játszhatnak az egészséges és mozgáskorlátozott gyerekek – mondta.

ovádi péterovádi péter

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.