Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Otthonosabb hangulatban készül a karácsonyra a veszprémi PIC

2018. december 20. 20:59 // Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI
Három koraszülött központ vált családbarátabbá a Koraszülöttekért Országos Egyesület és a NaturAqua jóvoltából: a szolnoki és a nyíregyházi mellett a veszprémi PIC.

Falak és váratlan körülmények sem szabhatnak határt az ünnepeknek. Még ha teljesen másról szólnak is a mindennapok, a közösen eltöltött pillanatok akkor is megteremthetik a meghitt, ünnepi élményt. A perinatális intenzív centrumokban (PIC) az idő előtt világra jött babákat látják el. Arra a pár napra, alkalmanként hosszú hetekre, vagy akár hónapokra a kórházi falak közé kényszerülhetnek a koraszülők is, még a szeretet ünnepén is, hogy a koracsalád együtt lehessen. A nyíregyházi, szolnoki és veszprémi PIC-ek koracsaládjai mostmár otthonosabb körülmények között készülhetnek a karácsonyra a NaturAqua és a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) által átadott új bútorok, kiegészítők, eszközök segítségével.

A Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Újszülött és Gyermek Intenzív Egység koraszülött osztályán már olyan PICi babákat is ellátnak, akik a 24. hétre születtek. Itt külön laktációs nővér foglalkozik az anyukákkal, felismerve az anyatejes táplálás még kiemelkedettebb szerepét a koraszülöttek esetében. 8 darab szoptatásra, kenguruzásra alkalmas fotel, 20 darab, szoptatást elősegítő baba-mama párna, a meglévő mellszívókhoz kiegészítő eszközök, továbbá egy, az anyaszálló kellemesebbé tételét segítő klímaberendezés és egy újonnan kialakított szoptatós helyiség képezik a PIC átalakításának részét.

A NaturAqua és közreműködő partnere, a KORE segít a családbaráttá tenni hazánk összes, szám szerint 29 kórházi osztályát, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja. Az év végéig átadott eszközöknek köszönhetően újabb 3 PIC otthonosabbá tételéhez járulhattak hozzá, hogy azok is meghittebb környezetben készülhessenek az ünnepekre.

vehir.hu
további cikkek
A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára kell állítani! 2024. március 30. 13:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.