2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Pozitív, komoly várakozásaim vannak 2019-el szemben

Vándorfi Lászlót, a Pannon Várszínház igazgatóját kérdeztük arról, milyen tervekkel, elképzelésekkel vág neki az új esztendőnek.

Bár a kulturális tao-támogatás kivezetésével a magyar előadó-művészeti szféra jelen pillanatban nehezen tervezhető időszakát éli, a 2019-es évvel kapcsolatban pozitív, komoly várakozásaim vannak.

Személyesen és a Pannon Várszínházat illetően is rendkívüli élmény, hogy Veszprém elnyerte a 2023-as év Európa Kulturális Fővárosa címet. Lehetőségem volt dolgozni a győztes pályázati anyag elkészítésén, sok-sok kiváló munkatárssal együtt. Talán ezért is van, hogy a büszkeségen túl sajátunknak is érezzük a sikert és a felelősséget, ami a program megvalósításával jár. Már most körvonalazódnak a győztes pályázati anyag részét képező projektjeink tennivalói. Többek között ebben a szellemben újul meg A TÁNC Fesztiválja, elkezdődik az inotai három hűtőtornyot és környezetét érintő munka nyári fesztivállal, építészeti és művészeti tervezéssel, szakmai segítséget nyújtunk az alsóörsi Amfiteátrum kialakításában és arculatának megformálásában.

Archív fotóArchív fotó

Természetesen készülünk a 2019/20-as színházi évadra is, mely ugyancsak figyelembe veszi, hogy Veszprém Európa Kulturális Fővárosa kíván lenni. Mindehhez számítunk a város és a Bakony-Balaton régió polgárainak, szervezeteinek, vezetőinek együttműködésére és a magunk részéről is ugyanezt ajánljuk partnereinknek. Várjuk nézőinket a Hangvillába és regionális rendezvényeinkre a régi szeretettel, új gondolatokkal és formákkal.

Boldog új esztendőt kívánok mindannyiunknak!