2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta a Bujtor-gyűrűt

  • színház
  • 2018.12.23
    12:01
  • Veszprémi Petőfi Színház
Idén nyolcadik alkalommal adták át az igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére özvegye által alapított Bujtor-gyűrűt szombaton, mellyel a Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásait ismerik el.

A díjat idén a tárvezetők jelöltjei közül Cziráki Miklós színpadi koordinátor vehette át. Cziráki Miklós 1986 szeptemberétől dolgozik a Veszprémi Petőfi Színházban. Először díszítőként segítette a háttérmunkát, majd 25 éven keresztül színpadmesterként tevékenykedett. Rövid ideig műszaki vezetőként, jelenleg pedig színpadi koordinátorként látja el feladatát töretlenül.

Bujtor Judit hangsúlyozta, férje számára kiemelten fontosak voltak a háttérben dolgozó munkatársak, ezért is alapította meg ezt az elismerést, amelyet idén már nyolcadik alkalommal adott át. – Jóleső érzés, hogy a mai napig ápolják itt azokat a tradíciókat, amelyekért érdemes színházat csinálni – vélekedett a díj alapítója, hozzátéve, rendkívül hálás az egész társulatnak, ugyanis véleménye szerint kevés olyan színház működik, ahol ilyen szinten ápolják a hagyományokat, mint Veszprémben.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Bujtor István emlékét megőrizhetjük – hangoztatta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Mint mondta, ezen a gyűrűn keresztül minden évben emlékezhetünk hagyományainkra, megőrizhetjük és tovább vihetjük Bujtor István örökségét. A díjazottal kapcsolatban kiemelte, fontos szerepet tölt be a színház életében, elsősorban a színpad nagy szakértője. Komoly felelősséget vállal a háttérből azért, hogy minden este létrejöjjön az előadás, megszülessen a katarzis.