2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Komoly dolgok megvalósítására vagyunk hivatottak

Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója szerint az EKF győzelem új lendületet adhat az egész városnak, a bábszínházzal pedig ezen túl is igyekeznek kivenni részüket, hogy minél inkább gazdagítsák Veszprémet az elkövetkező évben. A direktor újévi gondolatait osztotta meg velünk.

Decemberben Veszprém városát egy „reményburok” ölelte át, amelyet az EKF szellemisége hívott életre. Csodálatos érzés hatotta át az embereket, a küzdeni vágyóés győztes közösség reményteljes érzete. A 2019-es év új lendületet hozhat városunknak, katalizátorként működhet, ami felizzítja a nyugvó energiákat. Közösségünk óriási lehetőség kapujában áll, melynek legígéretesebb üzenete talán az, hogy képesek vagyunk elhinni és elhitetni környezetünkkel, hogy komoly dolgok megvalósítására vagyunk hivatottak.

A Kabóca Bábszínház is bizakodva tekint a jövőbe és az EKF kihívásain túl számos önálló tervet kíván megvalósítani. A legfontosabbak között szerepel a XXVI. Kabóciádé Családi fesztivál és az őszi évadkezdés,William Shakespeare Szentivánéji álom előadás bemutatója. 2019-ben összességében hét bemutatót tűzünk műsorra, köztükkortárs és klasszikus mű, valamint népmese és zenés előadás is lesz, amit hét rendező visz majd színre.

Archív fotóArchív fotó

Nagy szeretettel várjuk a jövő évben is hűséges nézőinket a Papa-mama-gyerekekcsaládi hétvégeinkre, hétközben pedig az óvodák-iskolák szervezett csoportjait. Az országos meghívásokon túl vendégszerepelünkmajd a határon túli Partiumban is, Nagyváradon, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Szatmárnémetiben. Folyamatban van az EFOP pályázatunk, ami sok hátrányos helyzetű Veszprém megyei gyerek számára jelent egyedi alkalmat a bábszínházi élmény megtapasztalására.

Mindannyian tapasztalatokat gyűjtünk, gyerekek, felnőttek, színházban vagy az élet bármely területén. Legyen a 2019-es év egy közös tapasztalás kezdete, amely előrelendít minden veszprémit egy közös cél elérése érdekében, mindezt egységben, szeretetben, boldogságban.