Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mit súgnak a csillagok 2019-re?

2019. január 6. 4:00 // Forrás: csillaghoroszkop.hu ezoterikus.hu
A babona szerint, olyan lesz az egész évünk, amilyen az első napja: sokan nem esznek csirkét, hiszen a baromfi elkaparja a szerencsét, viszont a hagyomány alapján, aki lencsét eszik, meggazdagodik az új esztendőben. Akik a népszokások helyett, inkább a csillagokra hagyatkoznának, lássuk, mit jósol a 2019-es évre az égbolt.

2019 a Disznó éve

A kínai asztrológia a holdciklusok éves váltakozása alapján, tizenkét periódusra osztja az éveket, amelyek egy-egy állat nevét viselik: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya, disznó. A távol-keleti asztrológia a holdévek szerint alkotja meg számításait, a holdévek pedig hatvan évente ismétlődő ciklusokat alkotnak. Az állatövi jegyekhez a kínai öt elem közül a leginkább dominánsat lehet hozzárendelni, amely meghatározza az adott jegy tulajdonságait.

A meglepő fordulatokat hozó, változatos energiájú Kutya évét, egy teljesen eltérő tendenciájú békésebb, jelentős konfliktusoktól mentes, harmonikus időszak követi: 2019. február 5-én kezdődik a Föld Disznó éve.

A Disznó egyszerű, őszinte és erős, ám ha a helyzet úgy kívánja rendkívül bátor. Hatalmas hiba külleme alapján megítélni, hiszen a disznó azok közé tartozik, akiről kizárólag tettei alapján lehet véleményt alkotni. Érdemes észben tartani azt is, hogy nem mindig értékes, ami fénylik. A disznót könnyű felbosszantani, ingerlékeny típus, de még a küzdelemben is becsületes, mások gyenge pontjait soha nem használja ki: távol áll tőle a fondorlatos, ravasz viselkedés.

A Föld Disznó érzékeny és békeszerető, a többi elemhez tartozó Disznónál magasabb intelligenciával rendelkezik. Az információkat okosan gyűjti össze, később pedig saját szempontjait figyelembe véve a lehető legjobban használja fel azokat. Bölcs és körültekintő terveket talál ki, melyeket a disznóra jellemző eltökéltséggel hajt végre: útja így sem felhőtlen, de kitűzött céljait általában eléri. Racionális, józan gondolkodás jellemzi, körültekintő és ügyes üzletember, leleményes szervező. Nem illik rá az önző jelző, barátságos személyisége által, sok igaz baráttal rendelkezik.

A Disznó éve kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez zárja az állati évek sorát. A ciklus várhatóan minden ember számára kedvező lehetőségeket tartogat és a fejlődés időszakát is jelenti. Év elején hajlamosak lehetünk még a múlt fájdalmain rágódni, az előző esztendő sérelmeire fókuszálni, ám a Holdújév eddig ismeretlen, friss utakat tár fel előttünk, kifinomultságot és nyugalmat hozva életünkbe.

A kínai asztrológia szerint 2019-ben tapintatosak leszünk: ésszerű kompromisszumok születnek kisebb és nagyobb léptékű dolgokkal kapcsolatban is. Az elnyomást viszont nehezebben viselhetjük, ha elégedetlenek vagyunk, véleményünket idén bátrabban kimondjuk. A Disznó évében felesleges halogatni a döntéseket, ideje felismerni, hogy a pozitív változás szele már megérintett mindannyiunkat!

2019 a Merkúr éve

Az asztrológia a Napnak, a Holdnak és a nyolc bolygónak az emberekre és a Földre gyakorolt hatásait vizsgálja. Az idei évet a Merkúr évének tekinti, amely a változékonyság a gyors észjárás és a világos értelem jelölője. A Merkúr a Naprendszeren belül a legbelső, legkisebb bolygó, így nem sokat tudunk róla, de az asztrológiában ettől függetlenül számos fontos hatása van minden csillagjegyre.

A Merkúr a tökéletes egység szimbóluma, amely a test-anyag-lélek hármasának harmonikus egységét mutatja. A Merkúr hideg, légies jellegű és száraz, a férfias és nőies elemek összekeverednek benne, a kapcsolatteremtés, az értelelem, és a közvetítés bolygója. Legfőbb jellemzői az intellektus, a rutin, a józanság, a világos kifejezésmód és a takarékosság.

Ez az év számos hirtelen bekövetkező változást tartogat számunkra, melyekhez érdemes lesz gyorsan alkalmazkodni. A Merkúr évében bátornak kell lennünk, a korábban lehetetlennek hitt dolgokba is bele kell vágnunk, amelyek akár teljesen átalakíthatják az életünket.

Sulyok Georgina
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.