Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Havazás után olvadás

2019. január 8. 9:21 // Forrás: VMeteo.hu

Kedden egy tőlünk északra vonuló ciklon és a hozzá tartozó melegfronti felhőzet határozza meg időjárásunkat. A front csapadékzónája napközben átvonul felettünk, intenzív csapadék 11 és 15 óra között valószínű. Ez többnyire hó formájában érkezik, azonban a magasban enyhülés kezdődik, így az időszak végén havas eső, fagyott eső is előfordulhat, foltokban, kis mennyiségben az ónos eső(!) sem kizárt. A késő délutáni szárazabb időszakot követően az esti, éjszakai órákban ismét többször számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ez havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt lehet, ennek mennyisége azonban már nem lesz jelentős. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet napközben, estére elérheti az 1°C-ot - írja a VMeteo.hu.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk. Többször előfordulhat gyenge csapadék, amely ismét vegyesen alakul, havas eső, eső mellett az ónos eső(!) sem kizárt, ez utóbbira főként az esti órákban számíthatunk nagyobb mennyiségben, de máskor is előfordulhat. A mérsékelt északnyugati szelet többször élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel fagypont közelében lesz, a maximum 2°C körül ígérkezik.

A következő napok időjárása is a változékonyság jegyében zajlik, gyakran érkeznek frontok, a csapadék formája pedig továbbra is vegyes képet mutat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.