Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több útszakasz is megújult megyénkben

2019. január 8. 11:27 // Forrás: Magyar Közút
A napokban több Veszprém megyei útszakasz megújulásáról is beszámolt a Magyar Közút Zrt.

1,9 kilométeren újult meg a 7217-es jelű Veszprém-Balatonalmádi összekötő út.

Az érintett szakasz teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit mélymarással és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kopóréteget terített. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte.

Több mint 1,5 kilométeren újult meg a 7311-es jelű Nagyvázsony-Vigántpetend összekötő út.

Az érintett szakasz teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit, mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá az átereszek tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte, a közműszerelvényeket szintbe emelte.

1 kilométeren újult meg a 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út.

A Devecser-Sümeg összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a szakasz végén található körforgalmú csomópont átépítését. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte. A forgalomtechnika elemeket lecserélte és tartós burkolati jeleket festett.

Több mint 1,5 kilométeren újult meg a 8219-es jelű Dudar-Bakonyszentkirály összekötő út.

A Dudar-Bakonyszentkirály összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a profilmarást, majd aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá az átereszek tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte, a közműszerelvényeket szintbe emelte. A buszmegállóknál peronokat alakítottak ki.

Csaknem 5 kilométeren újult meg a 8403-as jelű Jánosháza-Pápa összekötő út.

Az út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte külterületen a meglévő burkolat bedarálását „hideg remix” eljárással, belterületen profilmarással. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, cserélték a szigetelést, a vasbeton hídszerkezetet és a hídszegély javították, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá az átereszek tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte, a közműszerelvényeket szintbe emelte. A buszmegállóknál pedig peronokat alakítottak ki.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.