Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Látványos beruházások kezdődnek el 2019-ben

2019. január 9. 16:00
Ovádi Péter országgyűlési képviselőt is megkérdeztük hogyan értékeli a 2018-as évet, és mit vár az előttünk álló esztendőtől.

- Kampányában azt ígérte, elérhető képviselő lesz. Hogyan értékeli saját munkáját?

- Áprilisban, amikor bizalmat szavaztak nekem a választópolgárok, azt ígértem, elérhető képviselő leszek. Azt gondolom, ezt az elmúlt időszakban sikerült megvalósítani. Hét hónap alatt a választókerületem összes településén tartottam fogadóórát, Veszprémben pedig minden hónapban. Nagyon fontosnak tartom a személyes visszacsatolást.

Az észrevételekből, javaslatokból tanulunk, és ezek a visszajelzések segítik a munkámat.

Az általam alapított Polgármesterek Klubja, a Szenior Mentor Kerekasztal és a Vállalkozói Fórum szintén sikeres és hasznos eszköze a párbeszédnek. Továbbra is nagy hangsúlyt szeretnék ezekre fektetni, és számítok a további közös munkára.

A személyes találkozókon kívül a Facebookon, Instagramon, és a honlapomon keresztül is érkeznek hozzám kérések, megjegyzések. Ezt ezúton köszönöm mindenkinek.

- A választókat leginkább a fejlesztések érdeklik. Mi történt a választókerületében 2018-ban?

- Ha Veszprémről és a 24 településről beszélünk, azt gondolom, hogy mindegyik legalább egy sikeres projektet fel tud mutatni. Ami szerintem nagyon fontos, hogy én mindig térségben gondolkozom. Fontos momentuma a képviselői munkámnak, hogy a falvakat és a várost nem választom ketté.

Veszprém város akkor tud erős lenni, ha a környező kistelepülések jól működnek. Ugyanez fordítva is igaz: a falvaknak szüksége van az erős városra.

Ami a konkrétumokat illeti, a Modern Városok Program fejlesztései elkezdődtek. Az állatkerti beruházások hamarosan befejeződnek, az uszodára megvannak már a kivitelezők, a színház és az új völgyhíd megépítése pedig tervezési szakaszban van. Ezek kevésbé látványosak, ám a háttérben gőzerővel folynak a munkálatok. 2019-ben azonban lesznek már mindenki számára látható elemek is.

A Veszprém Aréna - amely 2022-ben megrendezendő férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik kiemelt helyszíne lesz - bővítésének és korszerűsítésének megvalósítása is sínen van, hiszen a többletforrás biztosításához szükséges intézkedések megtörténtek.

Az elmúlt évben elért eredmények, a közös munka és összefogás gyümölcsei.

Kivételes csapatmunka eredményeként 2023-ban Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa. Ez egy hatalmas elismerés, ugyanakkor nagyon sok feladatot ad. A lehetőséget megkaptuk, már csak élni kell tudni vele! Jó érzés volt egy ilyen sikerrel zárni az évet.

- Mit vár a 2019-es évtől?

- A településektől és Veszprémtől mindenképp azt, hogy továbbra is jól használják ki a pályázati lehetőségeiket. Aktív polgármesterek dolgoznak mindegyik falu élén. A kormány nagy energiákat fordít a kistelepülések megtartó erejére. A Magyar Falu Programnak köszönhetően lehetőség nyílik majd kistelepülési orvosi rendelők felújítására, orvosi eszközpark beszerzésére, polgármesteri hivatalok felújítására, belterületi út- és járdafelújításra, közterületek karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére.

Cél, hogy a vidéken, kistelepüléseken élő emberek életminősége a lehető legmagasabb legyen, a közszolgáltatások elérhetősége a legkisebb településeken is lényegesen javuljon.

- A kormány családtámogatása továbbra is hangsúlyos marad 2019-ben?

- A magyar kormány úgy gondolja, hogy a népesség fogyását nem a migrációval kell megoldani, hanem a magyar családok segítésével. A kormány 2010 óta folyamatosan bővíti a családtámogatások rendszerét, melynek tekintetében Magyarország listavezetővé vált Európában.

Magyarország célja, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok olyan támogatásokat kapjanak az otthonteremtéshez, a gyermekneveléshez vagy a bölcsődei ellátáson keresztül a gyermekfelügyelethez, melyek segítik őket abban, hogy bátran igent tudjanak mondani a gyermekvállalásra.

Veszprém megye 1-es számú választókerületében számos példát tudunk mondani a családokat érintő kedvezmények pozitív hatásáról. Ott van például Márkó, ahol a lakosság kiugrásszerűen megnövekedett az elmúlt években. Évente átlagosan 15-20 gyermek születik a faluban, és hamarosan esedékes lesz az óvoda bővítése is!

-Idén két választás is lesz.

-Politikailag is aktív, kihívásokkal teli lesz az idei év, hiszen két választásunk is lesz.

Az őszi ülésszak kezdetekor a Sargentini jelentésre reflektálva hallattam a hangomat a Parlament előtt. A jelentés tartalmával azt gondolom már nem érdemes foglalkozni, hiszen egy koncepciós eljárás volt a véleményét nyíltan és bátran vállaló ország, Magyarország ellen. Sokkal fontosabb most a tavaszi Európa Parlamenti választásokról beszélni.

Az Európai Parlamentet egyszerűen egy kifutó kollekciónak kell tekinteni, mert májusban új választásokat tartanak. A mai EP-ben egyértelmű bevándorláspárti többség van, amely azt tekinti történelmi küldtetésének, hogy megváltoztassa Európa összetételét, egy népességcserét hajtson végre.

A kormány alapvető céljai 2019-ben is változatlanok: a cél egy erősödő, gyarapodó ország, amely képes fenntartani a biztonságát.

Az őszi önkormányzati választásnál pedig az emberek arról döntenek majd, hogy szeretnek-e a térségben élni, jól érzik-e magukat itt. A Fidesz-KDNP meg fogja találni a jelölteket, amivel kérhetjük a megerősítést a munka folytatására.

Itt meg is szeretném ragadni az alkalmat, hogy mindenkinek nagyon boldog és sikeres új évet kívánjak!

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.