Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Egyetemi oklevelet készített magának, lebukott

2019. január 21. 15:26 // Forrás: police.hu
Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Az eljárás adatai alapján egy 29 éves pápai lakos 2018. szeptember 12-én álláshirdetésre jelentkezett egy csóti székhelyű céghez. A beosztás betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettséget egy elektronikusan benyújtott egyetemi oklevéllel kívánta igazolni, amelyről később, a bejelentést követően a rendőrök megállapították, hogy valótlan adatokat tartalmaz. Az okiraton tévesen szerepelt a felsőfokú oktatási intézmény neve, a megjelölt szak nem létezett és a feltüntetett azonosító sorszám sem a megjelölt egyetemhez tartozott. A hamis oklevelet benyújtó férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, ő készítette a hamis oklevelet azzal a céllal, hogy megkapja a munkát a cégnél.

A Pápai Rendőrkapitányság a férfival szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.