2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Megújul a Jutasi úti orvosi rendelő

Május elejére több mint 70 millió forintból újul meg a gyermekorvosi ellátást biztosító orvosi rendelő, mely része a veszprémi rendelőfelújítási sorozatnak.

Már javában zajlanak a munkálatok a Jutasi út 59. szám alatt álló orvosi rendelő helyszínén. A tervek szerint május elejére egy teljesen új rendelő várja majd a házi gyermekorvosi ellátást biztosító doktorokat, és a hozzájuk érkező betegeket. A beruházásra a korszerűtlen energetikai kialakítás miatt van szükség. Az önkormányzat vállalta, hogy 72 millió forintos TOP-os beruházással a komplett belső épületrészt megújítja.

A munkák során a belső gépészeti vezetékezés, a fűtési hőleadók, a használati melegvíz rendszer, valamint a villamos vezetékek, lámpatestek korszerűsítése megtörténik. Építészeti szempontból a projektarányos akadálymentesítés mellett a belső padló- és falburkolatok, belső nyílászárók cseréje, esztétikai javítások és felületképzési munkák valósulnak meg – mondta sajtótájékoztató keretében szerda délelőtt a felújítást végző Min-Tech Kft. felelős műszaki vezetője, Nagy Zoltán.

A kép jobb oldalán Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezetőA kép jobb oldalán Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezető

Brányi Mária alpolgármester szerint a rendelő megújítása egy újabb mérföldkő abban a felújítási sorozatban, melynek során veszprémi, kádártai és gyulafirátóti orvosi rendelők újulnak meg. Emlékeztetett, az előző évben a Kabay utcában és az előbb említett két városrészben, valamint az SZTK-ban hajtottak végre rekonstrukciókat.

A mostani munkálatokkal azonban nem áll meg az orvosi rendelők megújítása, ugyanis a jövőben az Ördögárok utcai, a Cserhát lakótelepi és a Vilonyai úti rendelőket újítják fel TOP-os pénzből, így Veszprémben „biztosított lesz az alapellátást nyújtó intézmények megfelelő műszaki háttere”- mondta.