Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Tanulj kommunikáció-és médiatudományt a Pannon Egyetemen!

2019. január 30. 4:00
Ahogyan azt már korábban megírtuk, 2019 őszétől új szakok indulnak a Pannon Egyetemen. Az utolsó szak, mely bemutatásra kerül, a kommunikáció-és médiatudomány, a szakvezető pedig dr. András Ferenc, egyetemi docens – emellett pedig a Dunaföldvár Tv alapítója, vezetője –, akit a szak tudnivalóiról kérdeztünk.

A közösségszervezés alapszak, és a mentálhigiénés közösség-és kapcsolatépítő mesterképzésen kívül tehát, már kommunikációs-és médiatudományra is lehet jelentkezni:

„Mondhatni, hiánypótló szak Veszprémben, hiszen az országban ez egy működő és piacképes szak. Hároméves BA képzésről beszélünk, melynek az államilag támogatott részére viszonylag magas a ponthatár, viszont az önköltséges részét sikerült a legolcsóbbra kihozni. Nappali és levelezős képzés egyaránt indul.

Ami a szak tartalmi részét illeti: amikor az ember el akar érni valamit, meg akarja értetni magát a másikkal, kommunikációs jeleket használ. Ezek lehetnek direkt jelek, mint például a nyelv. Kérdés, hogy hogyan értjük meg a másikat. Ehhez a nyelvet kell megtanulni, és természetesen nem árt hozzá ismerni az embert. Ha egy kicsit magunkba nézünk, rájöhetünk, hogy a közösségi létezéshez mi az, ami leginkább szükségeltetik: a kommunikáció. Ahhoz, hogy megértsük a másikat, jeleket kell befogadnunk, majd értelmeznünk kell azokat.

A tárgyak összeállításánál nagy szerepet kaptak azok, melyek az ember megismeréséről szólnak, a kifejezőképességről, a gondolkodásról, az agyműködésről, a tudatról, de természetesen rengeteg nyelvészeti tárgy van, és a kommunikációs technikák ismerete is központi helyen áll. A szakhoz a digitális szerkesztő szakirány választható; a képzésben végzett hallgatók nemcsak hivatásos sajtósként helyezkedhetnek el, hiszen minden olyan feladatot el tudnak majd végezni, ami jó kommunikációs készséget igényel: például a cégek világában egy jól megírt email, a logók gyártása, a szórólapok elkészítése, vagy egyéb szövegek gondozása.

Aki erre a szakra jön, az írott sajtó nyomtatott és nem nyomtatott világa mellett a televíziózásban, és a rádiózásban is otthonra lelhet. A képzést egy nyolcvanórás gyakorlat kíséri, melyre a negyedik félévben kerül sor. Ehhez már számos helyi együttműködést sikerült szereznünk, mint például a Méz rádió, a Veszprém Tv, vagy a Napló.”

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.