Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Támogatják az utánpótlás-nevelést

2019. január 29. 14:40
Miközben a felnőtt focicsapat nem feltétlenül mindenki elvárásainak megfelelően teljesített az elmúlt években, a veszprémi utánpótlás-nevelés kifejezetten jó hírnévvel rendelkezik. Az önkormányzat a következő négy évre szóló támogatásról döntött csütörtökön.

Miközben a veszprémi felnőtt csapatnak csak a megyei bajnokság jutott osztályrészül, az utánpótlás-nevelésben kiemelkedően teljesít a Királynék Városa. Tavaly tavasszal az MLSZ által összeállított produktivitási rangsorban – melyben azt vizsgálták, hogy az utánpótlás-nevelésből kikerülő játékosok mennyi időt töltenek a pályán a felsőbb osztályokban, illetve a válogatottban – a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület országos hatodik helyen állt, megelőzve például a Debrecent, a Felcsútot, az Újpestet, a Haladást vagy a Vasast.

Csütörtökön a városi képviselő-testület úgy döntött, hogy 2022. december 31-ig évente 17 millió forinttal támogatja az utánpótlás-nevelést.

A javaslatot előterjesztő Porga Gyula polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a női szakosztály is feltörekvőben van. Céljuk „a korosztályok hiánytalan kialakítása U10-től U19-ig, döntően saját nevelésű fiatalokból álló csapat nevezése az aktuális bajnokságokba. Az egyesület célja egy NB 1-es szintű nagypályás női csapat kialakítása és stabil működtetése, amely saját, nagy létszámú utánpótlás műhelyéből táplálkozik, vezérhajója a térség női labdarúgásának és összefogja a megye tehetségeinek minőségi képzését.”

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.