2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Diplomaátadó ünnepély az MFTK végzőseinek

A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar végzett hallgatói február másodikán vehették át okleveleiket.

Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese, az egyetemi évek legfontosabb eseményének nevezte a diplomaátadó ünnepélyt, hiszen az oklevelek, az idáig vezető hosszú útnak, és az elvégzett munkának eredményességét jelentik. A rektorhelyettes elmondta, minden diák büszke lehet a diploma megszerzésére, és arra is, hogy a fiatal éveiket a Pannon Egyetemen töltötték, hiszen a kiválósági rangsorokban az ország legjobb egyetemei között tartják számon.

Az ünnepély díszvendége volt Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, aki egy egészen kivételes beszéddel lepte meg a közönséget, hiszen a hallgatók búcsújára Mr. Keating, vagyis az általa játszott Holt költők társasága című előadás tanár emberének gondolatait hozta el. „Carpe diem”, hangzott el többször is, majd az élet megismeréséül szolgáló új és új perspektívák keresésére hívta fel a figyelmet, sok szerencsét kívánva a végzett hallgatóknak.

Navracsics Judit, a kar dékánja ünnepi beszédében kiemelte: a hallgatók, az új ismeretek és készségek elsajátítása mellett, a kritikai gondolkodást, a tenni akarást és a kreativitást is „eltulajdoníthatták”, és bízik abban, hogy a felsoroltak birtokában élve, egy életre bebiztosították maguknak a megélhetést. Továbbá reméli, hogy a diákok elhatározásaiban szerepel, hogy a világot jobbá, szebbé, és gazdagabbá tegyék.

Miszlivetz Ferenc, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézet főigazgatója egy szubjektív érzés kifejtésével kezdte beszédét, aki idegenkedik a formális összejövetelektől, de a veszprémi diplomaátadók kivételt képeznek. Elmondása szerint: „Valami történik, ami máshol nincs.”. Szerinte igazi közösséget alkot az egyetem minden tagja, melyre igen büszke. Végzős hallgatóitól végül angol nyelven köszönt el.

A Pannon Egyetem Szenátusa javaslatára az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Ötvösné Vadnay Mariannának, tudományos munkatársnak, nyugállományba vonuló pedagógusnak, aki kiemelkedő munkájával a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedett. Dr. Czeglédi Sándor docens úr, huszonöt éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül emléklapot vehetett át.

A végzős hallgatók fogadalomtételeik után, az oklevelek átadása következett, több mint ötven diploma került átadásra.