Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hogy fér bele a politikus a naptárjába?

2019. február 2. 16:49
Egy polgármester vagy egy országgyűlési képviselő naptárjában sosincs elég hely: nemcsak a munkájukat, de a magánéletüket is okosan kell menedzselniük.

A parlamenti és választókerületi munka egész embert igénylő feladat, ahogy egy megyei jogú város vezetése is. Ovádi Péter országgyűlési képviselőt és Porga Gyula polgármestert arról kérdeztük, hogyan jut idejük mindenre, amit bele kell zsúfolniuk a napjukba?

"Szeretném, ha egy nap 48 órából állna, akkor talán jutna elegendő idő mindenre" - felelte Ovádi Péter. - "Viccet félre téve, nagy segítségemre vannak a kollégáim. Ők azok, akik a naptáramat koordinálják és feltöltik. A választókerületben mindenki azonos figyelmet kap. Minden megkeresésre, időpontkérésre igyekszem a lehető leghamarabb reagálni. Nagy segítségem a közösségi média, hiszen számos ügy, illetve megkeresés ott megoldódik."

"Sarokpontok természetesen vannak, hiszen a naptáram a parlamenti ülésnapokhoz igazítom. Az időbeosztásom nagyban meghatározza az ottani munka, illetve a Budapesten tartózkodás. Igyekszem úgy szervezni, hogy ne vegyen el plusz napot a választókerületemtől egy-egy pesti egyeztetés. Természetesen mindent felülír, amikor miniszterekkel, államtitkárokkal találkozom, hiszen az ő időbeosztásuk még zsúfoltabb."

A politikusok sem csak a munkának élnek. Arra a kérdésre, hogy a feszes időbeosztás mellett hogy lehet időt szakítani a magánéletre, családra is, Porga Gyulától kaptunk választ:

"A családomra és a barátaimra fordítható idő hosszát nyilván a beosztásomból adódóan nem tudom tovább növelni, viszont a minőségen lehet javítani. Az a "technikám", hogy az együtt töltött idő színvonalát emelem, tehát amikor velük vagyok, akkor csak velük foglalkozom, nem veszem fel a hivatali telefont, nem válaszolok az e-mailekre."

"Véleményem szerint az ember akkor tudja az időt jól beosztani, ha vannak fundamentumok, alapok. Tehát én például vasárnap nagyon ritka esetben vállalok közszereplést, mert a vasárnap a családé. A családom megértő és toleráns, én pedig nagyon hálás vagyok nekik ezért."

Ami a munkát illeti, a polgármester is a kollégáit méltatja.

"A munkában is szerencsés vagyok, hiszen olyan csapattal dolgozunk együtt, hogy bátran merek feladatokat bízni a kollégákra, amivel rengeteg időt megspórolok magamnak. Tudom, hogy a munkatársaim precízen, pontosan, magas szakmai színvonalon, professzionálisan végzik az adott feladatot."

"A másik titok, hogy a gyors döntésekben hiszek. Nem halogatunk, hanem haladunk, megyünk előre."

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.