Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Kicsiben kezdik, nagyban gondolkodnak

2019. február 6. 12:00
Óvodásokat díjaztak kedden a Szilágyi Keresztény Iskola ötödik alkalommal megrendezett természetvédelmi vetélkedőjének díjkiosztóján.

A vetélkedő legfőbb célja, hogy még jobban megismertesse a nagycsoportos óvodásokkal az örökös ökoiskolaként is ismert intézményt, a játékos verseny mindamellett egy nagyon fontos globális küldetéssel is bír: már egészen pici korban a természet szeretetére és védelmére nevelni a jövő generációt.

Némedi Lajos szerint épp ez az, ami mellett senkinek nem szabadna elmennie. – Egyre többet hallani természeti katasztrófákról szóló híreket, amelyek sajnos szinte minden esetben visszavezethetők az emberi gondatlanságra. Kizsákmányoljuk a bolygónkat, hogy minél kényelmesebben élhessünk, miközben a legújabb generációk sem kapnak elég tudást a természetről. Ezen változtatni kell, ennek egyik legkiválóbb példája pedig a Szilágyi iskola vetélkedője – fogalmazott az alpolgármester köszöntő beszédében.

A díjátadón a Szilágyi Néptáncegyüttes is fellépettA díjátadón a Szilágyi Néptáncegyüttes is fellépett

A vetélkedő informatív, de játékos formában képes értelmileg és érzelmileg is megfogni a gyerekeket annak érdekében, hogy most és később akár felelős vezetőkként óvják a természetet, hiszen azzal nemcsak a környezetnek tesznek jót, de értelemszerűen a bolygó megóvása elengedhetetlen ahhoz is, hogy az emberiség fenn tudjon maradni.

Úgy tűnik, a gyerekek fogékonyak az intelmekre és szívesen kiveszik a részüket a „feladatból”. Halmay György igazgató és Barabás Andrea alsós intézményvezető-helyettes elmondta, idén minden eddiginél több nagycsoportos jelentkezett a pályázatra. A kétfordulós verseny első körös feladatlapját összesen 270-en oldották meg, míg a második fordulóban 170-en vettek részt. A díjkiosztón azokat díjazták, akik mindkét körben részt vettek. Ezen felül az iskola egy rajzpályázatot is meghirdetett, ennek keretében a kicsiknek Szutyejev Micsoda madár ez? című meséjéhez kapcsolódóan kellett megalkotniuk egy képzeletbeli állatot, az első három helyezett és a különdíjasok elismerése mellett pedig a beküldött művekből egy kis kiállítás is nyílt.

A rajzverseny díjazottjai:

  • I. hely: Farkas Gergő Botond – Szentgáli Óvoda
  • II. hely: Páli Henrik – Egry úti Óvoda, Veszprém
  • III. hely: Mészáros Dávid – Vadvirág Óvoda, Veszprém

Különdíjasok:

  • Morvai Johanna – Örömhír Evangélikus Óvoda, Veszprém
  • Kemény Levente – Hársfa Óvoda, Veszprém
  • Dömötör Nóra – Szent Margit Óvoda, Veszprém

Természetesen senki sem távozott üres kézzel a díjkiosztóról, a szponzorok (többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Szilágyi TSE, Sarolt Major és Lovasudvar, a Verga Zrt, a Haribo) felajánlásának köszönhetően mindenkinek jutott ajándék, de a kilenc résztvevő intézmény mindegyike is kapott egy kis csomagot, hogy még izgalmasabbak legyenek az óvodai hétköznapok.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.