Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Megújult az orvosi rendelő Taliándörögdön

2019. február 6. 15:30
Taliándörögd Község Önkormányzata a TOP-4.1.1-15-2016-VE1-00022 azonosító számú pályázat keretében orvosi rendelő felújításra nyert támogatást. A projekt címe: „Taliándörögdi orvosi rendelő felújítása”. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 25 355 417 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében. Az önkormányzat a projekthez 1.338.098,- Ft-tal járult hozzá.

Az épület több, mint 100 éve épült, legalább 50 éve működik orvosi rendelőként. A településen 4 osztályos általános iskola működik, az iskola egészségügyi ellátása is itt történik. Az épület állaga nem felel meg a mai kor követelményeinek. Az önkormányzat az elmúlt években a legszükségesebb karbantartási munkákat elvégezte.

A beruházás keretében megtörtént a tetőszerkezet cseréje, felújítása, belső burkolatok, nyílászárók cseréje, villamos és az épület energetikai korszerűsítése, energia hatékony kondenzációs kazán került felszerelésre, valamint az épület akadálymentesítése.

A létrejött fejlesztés illeszkedik Veszprém Megye Területfejlesztési Programjában megjelölt prioritástengelyeihez és intézkedéseihez, különösen a 4. prioritástengely: „A lakosság életminőségének javítása, a diszkrimináció mentesség, valamint a közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyegyenlőségének biztosításával” című célkitűzéshez.

A fejlesztés illeszkedik a járási stratégia céljaihoz és beavatkozási területeihez, különösen „A térségi és a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás bővítése Ajkán, illetve a vidéki térségekben” keretein belül az „Energiatakarékos közintézményi-közszolgáltatási hálózat kialakítása” beavatkozási területhez.

Az új orvosi rendelővel javult a lakosság életminősége, a helyi közösségek fejlesztése célterület esetén pedig „A lakosság egészségének megőrzése, egészségi állapotának javítása” beavatkozási területhez való illeszkedés releváns.

A projektben vállalt tevékenységek határidőben befejezésre kerültek.

vehir.hu
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.