2019. augusztus 23., péntek
Bence névnap

LMP: Mi lesz a Modern Városok Program fejlesztéseivel?

Az építőiparban tapasztalható kapacitás-hiány veszélyeztetheti a Modern Városok Program fejlesztéseit - erről Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a probléma Veszprémet is érinti. Például az aranyosvölgyi viadukt megvalósítása is kitolódhat, pedig arra már így is régóta vár a város. A kritikus időszakokban a decemberben elkészült kettős körforgalom használatba vétele után sem javuló helyzet bizonyítja, hogy nincs alternatívája a belvárosi gépjárműforgalom csökkentésének. Legyünk rajta, hogy a Jutasi út és a Pápai út összekötése minél előbb megvalósuljon, mert az valódi lépést jelentene a megoldás irányába - hangsúlyozta.

A képviselő jelezte: aggasztónak tartja, hogy a kormány két lépésben támogatja a projektet, először csak a tervezésre, majd a forrásigény és ütemezés függvényében döntenek a megvalósításról. Az önkormányzat számára ez a beruházás prioritást kell hogy élvezzen, amit a városvezetésnek hangsúlyosan kell képviselnie a kormány irányába.