Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több év kihagyás után tér vissza Veszprém az Utazás kiállításra

2019. február 21. 4:00
A város az EKF-győzelem apropóján jelenik meg az ország első számú turisztikai vásárán most hétvégén, február 21-24. között a budapesti Hungexpo területén.

Az idei Utazás kiállítás középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását helyezte a Hungexpo, szlogennek az „Aktív hétvége van.” mondatot választotta.

A rendezvényen, egy helyen és időben közvetlen kap az érdeklődő információt desztinációkról, nyaralóhelyekről, szálláshelyekről és a felmerülő kérdéseire azonnal utazási szakértők válaszolnak.

Az idei Utazás kiállítás díszvendége Algéria, Bács-Kiskun megye és Kecskemét, valamint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

A tavalyi utazáskiállítás videója:

-Veszprém turizmusának képviseletében, Európa 2023-as Kulturális Fővárosaként részt veszünk a 42. Budapesti Utazás kiállításon. A hazai szakma legrangosabb rendezvényén nem önállóan, hanem a Bakony-Balaton térség EKF2023 pályázathoz csatlakozott partnerivel karöltve jelenünk meg.

53 m2-es standunk az EKF2023 arculattal összhangban került felépítésre - árulta el érdeklődésünkre Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elmondta, a négy nap alatt a város legfontosabb turisztikai célcsoportjának, a városlátogatóknak, a gasztronómia iránt érdeklődőknek készülnek meglepetésekkel. A hangsúlyt a térség turisztikai és kulturális értékeire helyezik.

A térséget az erre az alkalomra készített kisfilmen és fotókon keresztül mutatják be az érdeklődőknek.

Kuriózum, hogy az EKF-zsűrinek is prezentált és általuk is kipróbált VR-szemüvegeket a standon most bárki kipróbálhatja, melyek a nyári Veszprémi Utcazene Fesztivál hangulatát idézik fel viselőiknek.

Emellett természetesen nyomtatott kiadványok és a kiállításra készült szórólapok is hirdetik a Veszprémben várható tavaszi és nyári eseményeket. A négynapos programon a helyi minőségi gasztronómia képviselői is megjelennek. Kóstolóra vár majd minden érdeklődőt a Gusto13 Bistro&Delicate, az Oliva étterem és a Villa Medici étterem is. Vasárnap a balatoni kínáltot a Paletta Bisztró és a Fata Pincészet mutatja be.

-Várjuk az érdeklődőket az Utazás 2019 kiállítás 309B standján. Az EKF-győzelem miatt bízunk benne, hogy nagy figyelem irányul majd kiállítóhelyünkre és sokan fognak ellátogatni hozzánk-jegyezte meg a TDM ügyvezetője.

Helyszíni fotók: Szakál Bálint

EKF
Ge. Á.
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00 Zászlót bontottak Veszprém városrészei közélet Zászlót bontottak Veszprém városrészei Az együttműködő és összetartó városrészi közösségek jelentős szerepet játszanak Veszprém életében, mert képesek erősíteni és támogatni egymást, és ez nem csupán a mindennapi életet könnyíti meg, hanem hozzájárul a város egészének fejlődéséhez és jólétéhez is.    2024. március 7. 22:23 Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Végre egy kiállítás, ahol nem törött cserepekkel teli poros tárolók között bolyongunk Törött és kopott cserepekkel, edényekkel teli poros tárolók, informatívnak beállított, de valójában unalmas molinók. Nem éppen az a kép, ami alapján nagy kedvet kapnánk egy helytörténeti kiállításhoz. Pedig egy város, az otthonunk múltja lehet nagyon izgalmas is, például ha személyes tárgyakon és történeteken keresztül, innovatív módon közelítjük meg. Szerencsére a Laczkó Dezső Múzeum új, Veszprém történelmét bemutató Emlékgép című állandó kiállítása is ilyen lett. 2024. március 1. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.