2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Több év kihagyás után tér vissza Veszprém az Utazás kiállításra

  • EKF
  • 2019.02.21
    04:00
A város az EKF-győzelem apropóján jelenik meg az ország első számú turisztikai vásárán most hétvégén, február 21-24. között a budapesti Hungexpo területén.

Az idei Utazás kiállítás középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását helyezte a Hungexpo, szlogennek az „Aktív hétvége van.” mondatot választotta.

A rendezvényen, egy helyen és időben közvetlen kap az érdeklődő információt desztinációkról, nyaralóhelyekről, szálláshelyekről és a felmerülő kérdéseire azonnal utazási szakértők válaszolnak.

Az idei Utazás kiállítás díszvendége Algéria, Bács-Kiskun megye és Kecskemét, valamint a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

A tavalyi utazáskiállítás videója:

-Veszprém turizmusának képviseletében, Európa 2023-as Kulturális Fővárosaként részt veszünk a 42. Budapesti Utazás kiállításon. A hazai szakma legrangosabb rendezvényén nem önállóan, hanem a Bakony-Balaton térség EKF2023 pályázathoz csatlakozott partnerivel karöltve jelenünk meg.

53 m2-es standunk az EKF2023 arculattal összhangban került felépítésre - árulta el érdeklődésünkre Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elmondta, a négy nap alatt a város legfontosabb turisztikai célcsoportjának, a városlátogatóknak, a gasztronómia iránt érdeklődőknek készülnek meglepetésekkel. A hangsúlyt a térség turisztikai és kulturális értékeire helyezik.

A térséget az erre az alkalomra készített kisfilmen és fotókon keresztül mutatják be az érdeklődőknek.

Kuriózum, hogy az EKF-zsűrinek is prezentált és általuk is kipróbált VR-szemüvegeket a standon most bárki kipróbálhatja, melyek a nyári Veszprémi Utcazene Fesztivál hangulatát idézik fel viselőiknek.

Emellett természetesen nyomtatott kiadványok és a kiállításra készült szórólapok is hirdetik a Veszprémben várható tavaszi és nyári eseményeket. A négynapos programon a helyi minőségi gasztronómia képviselői is megjelennek. Kóstolóra vár majd minden érdeklődőt a Gusto13 Bistro&Delicate, az Oliva étterem és a Villa Medici étterem is. Vasárnap a balatoni kínáltot a Paletta Bisztró és a Fata Pincészet mutatja be.

-Várjuk az érdeklődőket az Utazás 2019 kiállítás 309B standján. Az EKF-győzelem miatt bízunk benne, hogy nagy figyelem irányul majd kiállítóhelyünkre és sokan fognak ellátogatni hozzánk-jegyezte meg a TDM ügyvezetője.

Helyszíni fotók: Szakál Bálint