Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vasárnap vége a télnek Almádiban

2019. február 21. 1:00
A tavasz pedig elkezdődik. Új partmenti rendezvényen mutatkozik be február 24-én a Megfőzzük Almádit Egyesület, melynek nem titkolt célja Balatonalmádi gasztronómiájának felélesztése.

Téltemető-Tavaszköszöntő Mulatság néven hetek óta kering Facebookon egy esemény. A leírásra kattintva kiderül, ez nem más, mint a Balatonalmádi önkormányzat hajnalban kezdődő évszakbúcsúztató rendezvénye, ahol a hajnali disznóvágástól elkezdve a zenei és néptáncos programokon és a nemzet rozmárjával (Schirilla György) való közös hidegvizes fürdőzésen át a helyi gasztronómia is bemutatkozik.

A Budatava strand és a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár területén zajló események részleteiért ide kell klikkelni.

Az esemény egyik fénypontja, hogy most mutatkozik be a Megfőzzük Almádit Egyesület is, melynek elnöke, Tornyos Balázs a Vehirnek elmondta, nemrég jött létre az almádi gasztronómiáját népszerűsítő csoportosulás. Annak ellenére, hogy a Balaton körül több összefogás is hirdeti a négyévszakos szezont, Almádiban nem volt még ilyen, kvázi ez az első.

Céljuk nem titkoltan az, hogy felélesszék Balatonalmádi gasztronómiáját, ezáltal meghosszabbítva az eddig nyárra korlátozódó helyi szezont.

Forrás: Tornyos BBQ Facebook


A Megfőzzük Almádit Egyesülethez

a Kerekes Pince, a Tornyos BBQ, a Veganeeta Home, a Terasz bisztró, a Jóbarátok halsütöde, a DESSZEReTlek, a Csalló Pálinka Manufaktúra , a BAB Speciality kávézó, és Fabó Péter, a Berill Reklámstúdió tulajdonosa csatlakozott.

A vasárnapi tavaszköszöntőn a Jóbarátok Halsütödénél Márkus Ferenc vezetésével elkészül az orjaleves, a csülkös babgulyás, a toros káposzta, a hagymás vér, megtöltődnek kolbász- és hurkafélék. A készülő resztelt máj illatára is számíthatnak a tavaszra várakozók.

Tornyos Balázs ideszállítja szmókerét, amellyel elkészíti a Tornyos BBQ legkiválóbb barbeque oldalasait, tépett húsos szendvicseit. Kocsis Bálint (Terasz bisztró) séf és alelnök a köretekért felel. A Kerekes pince Andrása és Pap Béla séf részt vesz a húsok előkészítésében, de a Kerekes magával hozza egyik zászlóshajóját is, a székely túrófánkot.

A BAB Speciality kávézó kávékülönlegességekkel jön, (megvásárolható lesz a saját pörkölésű kávéjuk is), a Desszeretlek izgalmas édességeket kínál az érkezőknek. Csalló Gergő is ott lesz a legjobb pálinkáival- olvasható a Facebookon.

Tornyos Balázs azt is elmondta, nem az utolsó megmozduláson vesznek részt közösen, a tervek szerint a jövőben több hasonló almádi programon jelennek meg.

Ge. Á.
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.