Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Itt a hétvége, nézze meg 2018 legjobb tájképfotóit

2019. február 23. 4:00
Dőljön hátra, és relaxáljon, miközben belepörget a lenyűgöző Föld nevű bolygón készült fotókba.

Tavaly ötödik alkalommal hirdették meg a Nemzetközi év tájképfotósa versenyt, melyre 863 fotós 3000 alkotással pályázott.

A beérkezett műveket öt bíró értékelte, és ha kellett, a pixelekig ránagyítottak minden egyes fényképre, hisz a technikát ugyanúgy értékelték, mint a kreativitást. A többfordulós verseny végeredményét február 15-én hozták nyilvánosságra.

Az év fotójává választott kép készítője Paul Marcellni lett ezzel az alkotással:

Fotó: Paul MarcelliniFotó: Paul Marcellini

„Mindig is szerettem a természetet, és élvezem a természetfotózás minden fajáját, de kezdetben a legnagyobb figyelmet az égboltnak és az időjárásnak szenteltem".

Paul a verseny portálja szerint, Canon 17 mm-es és 24 mm-es dőlésszögű lencsét használ a Sony A753-as fényképezőgépén, hozzátéve, hogy a Canon 11-24 mm-es ultra széles látószögűje szintén a fényképezőgép táskájában található. Paul számára a fény és a kompozíció elsődleges, kedvenc felfedezni való vidéke pedig a floridai mocsárvidék. Itt készítette győztes fotóját is.

Második helyezett Miles Morgan:

És itt most következzen néhány kedvencünk:

Fotó: Callie CheeFotó: Callie Chee

Fotó: ann kristin lindaasFotó: ann kristin lindaas

Fotó: Xiao ZhuFotó: Xiao Zhu

Fotó: Daniel TrippoltFotó: Daniel Trippolt

Fotó: warren keelanFotó: warren keelan

Fotó: Chris ByrneFotó: Chris Byrne

Fotó: John FinneyFotó: John Finney

Ha nem unta meg a fotókat, az 50 legjobban sikerült képet az Independenten megnézheti a lenti linkre kattintva:

The most incredible pictures of Earth: International Landscape Photographer of the Year

Braving the harshest climates and most gruelling terrains, some photographers will go to the ends of the Earth for the perfect shot. Their efforts, however, do not go unrecognised, and the International Landscape Photographer of the Year Awards provides the perfect opportunity to showcase their finest work.

Az év fotósának Adam Gibbset választották, többek közt ezen alkotása miatt:

"1992 óta profi fotós vagyok, és 2014-ig az elsődleges jövedelemforrásom kertészeti kiadványokhoz készült kertek fényképezése volt. Azóta csak természetfotós vagyok"-nyilatkozta a kanadai Gibbs.

Minden munkájához a Lightroom Classic CC-t és a Photoshop CC 2019-t használ, jelenlegi felszerelése pedig egy Nikon D850, egy 14-24 mm-es, egy 16-35 mm-es, egy 24-120 mm-es és egy 70-200 mm-es objektívvel. Szerinte a tájfotózás általában nem tekinthető versenynek, ez inkább lehetőséget ad a természet megismerésére és néhány kép elkészítésére.

Ge. Á.
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.