Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jutalmak és új eszközök a polgári védelemért

2019. március 1. 16:17
Péntek délelőtt a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a polgári védelem napjának alkalmából emlékplakettel jutalmazta a területen végzett kiemelkedő munkát, illetve új eszközök átadására is sor került.

- 1992 óta minden évben megemlékezünk a tettekről, feledatokról, amelyeknek a célja oltalmazni, védeni és menteni az állampolgárok életét, anyagi javait fegyveres összetűzések, elemi csapások, természeti és civilizációs katasztrófák, illetve más veszély helyzetek esetén - fogalmazott Jáger Zoltán.

Jáger elmondta, hogy a polgári védelemnek történelme és hagyományai vannak, de feladatrandszere az idők folyamán az új típusú kihívások, a növekvő társadalmi igények és a veszélyeztető hatások mentén többször változott.

A polgári védelem múltja és jelene több vonásában eltér, ám az alapvető célkitűzés a biztonságnak, az életben maradás feltételeinek a biztosítása azonban a mai napig változatlan maradt.

A légi támadóeszközök, repülők megjelenése életre hívta a Légoltalmi Liga megalakulását, majd 1964-től a légoltalom helyett a polgári védelem fogalma és elnevezése lett hivatalos. 1996-ban rögzítették a katasztrófavédelem feladatkörét, amely egy újabb fontos mérföldkövet jelentett a szakma életében.

- A polgári védelem, a tűzoltósági, iparbiztonsági szakterülettel együtt a katasztrófavédelem elválaszthatatlan komplex részét képezik: feladatainak a megelőzéstől a veszély helyzet kezelésén át, a helyreállítási munkában való részvételig terjednek. Gondoskodunk a jövő generációjáról, megszólítjuk a fiatalokat, családokat, mert valljuk, hogy az állampolgároknak ismerniük kell a helyi veszélyeket és azt is, hogyan védekezhetnek ellenük - fűzte hozzá Jáger Zoltán.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dányi Béla a nemzeti polgári védelem napjának alkalmából a polgári védelem érdekében végzett kiemelkedő tevékenységük jutalmául emlékplakettet adományozott Járási Melindának, Hajas Ildikónak, Kovács Bálintnak, Vass Jánosnak, illetve Meiczinger Máténak, aki egy későbbi időpontban veszi át az elismerést.

Sulyok Georgina
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.