Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Megjelent az Ecoport magazin tizenhatodik száma

2019. március 10. 12:30
A nyomtatott és online formában is elérhető, nemrégiben megújult lap címlapján ezúttal dr. Berzsenyi Miklós, a veszprémi illetőségű Controlsoft Automatika Kft. ügyvezetője szerepel.

Berzsenyi Miklós mélyen hisz abban, hogy a jövő legfontosabb alapköve az innováció. Egy olyan cég vezetőjétől, mely kezdetektől fogva, már a 90-es években ipar 4.0 megoldásokra törekedett és az automatizációra helyezte a hangsúlyt, nem is várunk más attitűdöt. A 27 éve működő, családi alapokon nyugvó vállalkozás sikerének titka ugyanakkor nemcsak az újdonság keresésében, hanem a nyitottságban, a kemény csapatmunkában és a magukba vetett hitben is rejlik – nagyinterjúnkban is ezek mentén beszélgettünk.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

Nem csak a jelen karizmatikus személyiségeitől tanulhatunk ugyanakkor. Tudták, hogy Zrínyi Miklós például kiválóan értett a hálózatépítéshez is? Bizony. Ennek köszönhetően pedig egyre magasabbra sikerült kapaszkodnia, persze sosem felejtve el a valódi célt: biztonságos környezetet teremteni a családnak és a hazának.

Zrínyihez hasonlóan ugyancsak egy kicsit szokatlanabb helyről kaphatunk gazdasági tanácsokat, méghozzá a galériákból: világszerte egyre nagyobb trend, hogy a tehetős üzletemberek a művészetbe fektetik a pénzüket. Persze van, akit csupán az alkotások szeretete vonz, kétségtelen azonban az is, hogy egy Picassoba vagy Bak Imre festménybe helyezni a tőkénket egyáltalán nem rossz döntés manapság. Fenyvesi Áron művészettörténésszel, az acb Galéria vezető kurátorával beszélgettünk többek között arról, mit kell tudnia annak, aki műgyűjtésre adja a fejét.

trsnds.comtrsnds.com

S ha már üzlet, valószínűleg minden sportrajongót érdekel, valójában mekkora biznisz a Forma-1. Kívülről nézve nagy, de minden szinten megállja a helyét ez a megállapítás? Ennek jártunk utána Tempó rovatunkban.

Itt a tavasz, közeledik a nyár, és egyre többen vágyunk felfedezni új tájakat. Puskás Dániellel egészen Izlandig, majd onnan Ázsiába repülhetünk – a kint élő fiatal hobbifotóssal a szigetországról, ázsiai kalandokról és felismerésekről, fotózásról és a komfortzóna elhagyásáról beszélgettünk.

Ahhoz is egy kicsit ki kell lépni a komfortzónánkból, hogy mondjuk repülő helyett egy lakóautóval induljunk útnak – ám mennyivel izgalmasabb így körbecsavarogni a világot! Jártunk Ibizán is Sárdi Gergellyel, azaz a Truesounds csapat tagjával, Gregory S-el, aki Djként ma már a bulisziget legmenőbb klubjaiban pörgeti fel a tömeget zenéivel, de a tavaszhoz kapcsolódva a böjt kérdésére is kitértünk.

Fotó: Kevin Schmid/UnsplashFotó: Kevin Schmid/Unsplash

Ajánlunk egy remek új veszprémi bistrot is, ismét környezettudatosságra szólítjuk fel az olvasókat, és persze készültünk még pár izgalmas témával. A részletek olvashatók a legfrissebb Ecoport magazin hasábjain nyomtatott formában vagy online a www.ecoportmagazin.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.