2019. május 22., szerda
Júlia, Rita névnap

A nőket ünnepelte a Veszprém-Cserháti Társaskör

Hagyományos nőnapi összejövetelt tartott pénteken a Veszprém-Cserháti Társaskör a Gourmandia étteremben, ahol átadták a Cserháti Emlékérmet is.

Az eredeti Veszprémi Cserháti Társaskör 1911-ben alakult meg és 1945-ig aktívan működött, a városrész iparosait és polgárait hívta egybe különféle megmozdulásokra, eseményekre, rendezvényekre. A csoportos együttlétet a századelőn alakult cserháti társaskör újjáélesztésével tovább folytatva és a régi társaskör mintájára célul tűzte ki, hogy mozgalmassá, barátságossá tegyék az újjáépült Cserhát életét, és megmentsék, ápolják a régi Cserháti idők iparos kultúra hagyományait, emlékeit.

Kulturális egyesületként elsősorban olyan programokat szerveznek, ahol az egészségvédelemmel, környezetvédelemmel, zenével, kultúrával, a régi városrész örökségeinek felkutatásával, hagyományőrzéssel, hagyományteremtéssel foglalkoznak.

Péntek délután hagyományos nőnapi ünnepségre várták a kör tagjait a Gourmandia étterembe, ahol Hatás Andrea előadóművész műsora előtt Édes Gyuláné, a kör vezetője, és Némedi Lajos alpolgármester adta át a Cserháti Emlékérmet Kiss Károlynak és Kiss Károlynénak.

Édes gyuláné, Kiss Károlyné, Kiss Károly és Némedi Lajos alpolgármesterÉdes gyuláné, Kiss Károlyné, Kiss Károly és Némedi Lajos alpolgármester

Az elismeréssel a házaspár közösségért végzett munkáját ismerték el.

Némedi Lajos alpolgármester az átadón azt mondta, elismerésre méltó, hogy a kör több mint száz éve jelen van, és ápolja hagyományait Veszprémben.