Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

A nőket ünnepelte a Veszprém-Cserháti Társaskör

2019. március 9. 4:00
Hagyományos nőnapi összejövetelt tartott pénteken a Veszprém-Cserháti Társaskör a Gourmandia étteremben, ahol átadták a Cserháti Emlékérmet is.

Az eredeti Veszprémi Cserháti Társaskör 1911-ben alakult meg és 1945-ig aktívan működött, a városrész iparosait és polgárait hívta egybe különféle megmozdulásokra, eseményekre, rendezvényekre. A csoportos együttlétet a századelőn alakult cserháti társaskör újjáélesztésével tovább folytatva és a régi társaskör mintájára célul tűzte ki, hogy mozgalmassá, barátságossá tegyék az újjáépült Cserhát életét, és megmentsék, ápolják a régi Cserháti idők iparos kultúra hagyományait, emlékeit.

Kulturális egyesületként elsősorban olyan programokat szerveznek, ahol az egészségvédelemmel, környezetvédelemmel, zenével, kultúrával, a régi városrész örökségeinek felkutatásával, hagyományőrzéssel, hagyományteremtéssel foglalkoznak.

Péntek délután hagyományos nőnapi ünnepségre várták a kör tagjait a Gourmandia étterembe, ahol Hatás Andrea előadóművész műsora előtt Édes Gyuláné, a kör vezetője, és Némedi Lajos alpolgármester adta át a Cserháti Emlékérmet Kiss Károlynak és Kiss Károlynénak.

Édes gyuláné, Kiss Károlyné, Kiss Károly és Némedi Lajos alpolgármesterÉdes gyuláné, Kiss Károlyné, Kiss Károly és Némedi Lajos alpolgármester

Az elismeréssel a házaspár közösségért végzett munkáját ismerték el.

Némedi Lajos alpolgármester az átadón azt mondta, elismerésre méltó, hogy a kör több mint száz éve jelen van, és ápolja hagyományait Veszprémben.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.