2019. július 23., kedd
Lenke névnap

Iparterülettel gazdagodik Öskü

Ipari park létesül Öskü területén, a nyolcas út túloldalán. Hétfőn tették le az alapkövet.

A Kőkapu úton létesítendő iparterületet uniós pályázati forrásból közművesítik, a munka egy-két héten belül elkezdődhet, a kivitelező már csak a szükséges szakhatósági engedélyekre vár. A közművesítés után a tízhektáros területen található tíz telek beépítése is hamarosan megkezdődhet, az önkormányzat több érdeklődő céggel is tárgyal. A nyolcas útról könnyen elérhető terület iránt élelmiszeripari, ipari automatizálással foglalkozó vállalkozások is érdeklődnek, a Magyar Villamos Művek pedig napelemparkot telepítene a leendő ösküi iparzónába.

Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)

A fejlesztés – ahogy arra az alapkőletételen Ovádi Péter parlamenti képviselő is rámutatott – minden érintettnek előnyös: a település jelentős adóbevételre számíthat az ide települő cégek révén, a vállalkozások pedig egy jól megközelíthető területen működhetnek, egy az innovációra nyitott önkormányzat partnereivé válhatnak.

A lakosság pedig helyben tud majd munkát vállalni, ingázás nélkül, a saját településén is megtalálhatja a boldogulását. Öskü polgármestere, Ángyán Tamás is azt várja a helyben teremtendő munkahelyektől, hogy azok növelik a település vonzerejét, mérséklik a falvakra általánosan jellemző elvándorlást.