2019. május 22., szerda
Júlia, Rita névnap

A szakmák fontosságáról már az általános iskolában!

Mikor érdemes a szakma fontosságát tudatosítani a kisgyermekekben? Akár már általános iskolában! Ezt hirdeti a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmára fel! nevezetű vetélkedője, melyet általános iskola felső tagozatos tanulók részére szerveztek.

A vetélkedő célja, hogy a tanulók betekintést nyerjenek a régi mesterségek, illetve a jelenkori szakmák világába. Emellett persze nem titkolt cél az sem, hogy

a pályaválasztás előtt álló diákok figyelmét felkeltsék a szakmatanulás fontosságára,

vagy, hogy a verseny által kedvet kapjanak valamely hivatáshoz.

A verseny egész ideje alatt szükség volt a kreativitásra, mivel a megyei iskolásoknak a legeleső fordulóban fényképes interjúkat, míg a másodikban hirdetéseket kellett elkészíteniük a választott mesterséggel kapcsolatban. A háromfordulós verseny utolsó állomására kedden került sor, ahová a harminchét csapatból már csak tíz juthatott be.

A végső megmérettetés egy szakmaismereti teszttel indult – melyre ötven percet kaptak a diákok –, majd a négy fős csapatok prezentációira került sor, ahol egy

régi mesterséget vagy egy jelenkori szakmát kellett bemutatniuk a döntősöknek.

A győztes csapatok értékes nyereményeket vehettek át, mint például okoskarkötőt, a VR-szemüveget vagy éppen drónt.

A verseny zsűrijében ült Ódor Ágnes, a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola tanárnője, Pap Annamária, az Iparkamara pályaorientációs tanácsadója, és Fejérdi Ildikó, a Jost Hungária Kft. HR vezetője.