Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ridavics Pál kapta a Szabad Sajtó díjat

2019. március 13. 20:41
Ridavics Pál, a Veszprém TV szerkesztő-riportere vehette át a Szabad Sajtó díjat a város információ-szolgáltatásában végzett kiemelkedő és minőségi munkájának elismeréseként csütörtök délután a Városházán.

A rendszerváltás óta március 15-én ünnepeljük a magyar sajtó napját, megemlékezve a 1848–49-es forradalom és szabadságharc első napjáról, amikor az első szabad magyar sajtótermék elhagyta a nyomdát. Ezen apropóból Veszprém város önkormányzata minden évben Szabad Sajtó díjat adományoz a média területén kiemelkedő munkát végző dolgozóknak.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a Városházán tartott díjátadón elmondta, hogy mivel az újságírók, kommunikáció területén dolgozók feladata már nem csak az információk továbbítása, ezért a felelősség is jóval nagyobb. A technológiai újítások, az okostelefonok korában bárki az egész emberiség számára láthatóvá teheti véleményét, gondolatait, megörökített pillanatokat, ezért az újságírók legfontosabb küldetésévé az vált, hogy a közvetített információkat személyükkel és szakmai tudásukkal hitelesítsék.

- Meggyőződésem, hogy azok a hírek, amelyek a veszprémi médiumokon keresztül jutnak el a veszprémi felhasználókhoz, azok ma is hiteles információk, és én elsősorban ezt szeretném megköszönni - fogalmazott Porga Gyula.

A szabad sajtó napja alkalmából Tiszttartó Titusz egykori veszprémi rádiós tartott ünnepi beszédet, aki jelenleg a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

Köszönetet mondott egykori kollégáinak, hogy inspirálták és támogatták az olykor rögös úton és kiemelte, hogy hálás, amiért egy ilyen közösség tagjaként ismerhette meg a szakmát: "Bármennyire is a fővárosban töltöm a mindennapjaimat, anyukámnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy kisfiam, te lélekben mindig veszprémi leszel, és azt gondolom, hogy ez így is van. Nagyon köszönöm, hogy lélekben ennek a közösségnek a tagja lehetek."

A polgármester idén Ridavics Pálnak adományozta a díjat, a város információszolgáltatásában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Ridavics Pál jelenleg a Veszprém televízió MTVA-s bedolgozásokért felelős szerkesztő-műsorvezetője. Több mint tíz éve van a szakmában, korábban évekig helyi televíziók szerkesztő-műsorvezetője volt. A Veszprém Televízióban 5 éve dolgozik. Munkája kiterjed a helyi híradás és a közéleti magazinműsor szerkesztésére, továbbá az M1, az M2, az M5 csatornákon és a Duna Televízióban rendszeresen jelennek meg anyagai, illetve gyakorta látható az M1 hírcsatornán, mint Veszprém megyei tudósító. Folyamatosan követi a város és a térség híreit, rendkívül tájékozott és szakmai munkája kiváló. Megbízható, emellett rendkívül magas a munkabírása.

A díjazott köszönőbeszédében elmondta, hogy mivel a televíziós műsorkészítés igazi csapatmunka, nem egy egyéni sportág, ezért annak ellenére, hogy a díszoklevélen az ő neve szerepel, a Veszprém TV teljes kollektívája érdemelte ki az elismerést. Ridavics Pál szerint a televíziós szakma nem egy munka vagy egy hivatás, hanem egy életforma, ezért rendkívül hálás, hogy ezt az életformát választhatta és nap mint nap meg is élheti.

Kérdésünkre elárulta, hogy szakmája talán egyik legszebb részének tartja, hogy bizonyos dolgokról, helyzetekről az ő munkájának is köszönhetően értesülhetnek a nézők: “az életem részévé vált, hogy szeretnék információt közölni, átadni az embereknek”.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.