Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ovádi: a magyar nép sohasem hagyta, hogy elnyomásban éljen és hogy külső hatalmak diktálják sorsát

2019. március 15. 11:20
A magyarok hazaszeretete és szabadságvágya mit sem változott az évszázadok alatt - mondta Hajmáskéren tartott március 15-i ünnepi beszédében Ovádi Péter parlamenti képviselő.

„A világtörténelemben nem új keletű, hogy egy kis nemzet az évtizedes, vagy akár évszázados elnyomásból egyszer csak kitört. A kis cseppek összeállnak, és pusztító hullámként ostromolják az elnyomójukat, hogy aztán eljöjjön egy békés, nyugodt időszak.

A magyar nép tengerét pedig már annyiszor felkorbácsolták ezek a hatalmak. Elődeink pedig mindannyiszor hősiesen, haláltól nem félve szálltak szembe velük.

Habár küzdelmeink több esetben véres megtorlásokba fulladtak, minden egyes szabadságharcunk megmutatta a fenyegető ellenségeinknek, hogy a magyar nem az a nép, amelyiket alattvalóként lehet kezelni”- mondta március 15-e alkalmából tartott beszédében péntek délelőtt a térség fideszes országgyűlési képviselője, Ovádi Péter.

A megemlékezésen a vadgesztenye népdalkör is adott műsortA megemlékezésen a vadgesztenye népdalkör is adott műsort

A hajmáskéri Művelődési Házban Ovádi arra is kitért, hogy bár a magyarok nem egy 1849-hez hasonló levert forradalmat és idegen hódoltságot éltek meg, a „mai napig élünk és dolgozunk egy még szebb jövő érdekében.”

A 1848/49-es események felidézése után úgy fogalmazott:

„Bár vasvillát és kardot nem kell megmarkolnunk, sok csatát meg kell vívnunk ma is függetlenségünk érdekében.

De ha magyar emberhez és főleg a 48-as hősök leszármazottaihoz méltóan és reálisan értékeljük a helyzetünket és tekintünk derűsen a jövőbe, akkor megérezhetjük milyen az, amikor 15 millió honfitársunkkal egyszerre dobban a szívünk, jelezve, hogy a magyar lélek és a magyarság sohasem tűnik el erről a földről.”

A képviselő beszéde után a Gábor Áron Általános Iskola tanulói és a Vadgesztenye Népdalkör működött közre.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.