2021. október 22.
//
Előd névnap

Már most dobogós itthon a Windows 7

2009. július 12. 12:03
sg.hu
Még csak tesztverzióban elérhető, az új operációs rendszert mégis több hazai internetező használja, mint a Mac OS-t vagy a Linuxot.

Április elején jelent meg a Microsoft következő operációs rendszerének, a Windows 7-nek a kiadásra jelölt változata. Noha ez csak egy 2010 júniusáig használható tesztverzió, mégis rövid idő alatt a magyar internetezők harmadik legkedveltebb platformjává lett, megelőzve Mac OS X-et és a Linuxot is.

Amint a Gemius SA internetes piackutató múlt heti statisztikájából kiderül, a Windows 7 piaci részesedése a magyarországi felhasználók számítógépein 1,18 százalékos. Ez abszolút értékben ugyan nem sok, de egy még csupán tesztverzióban elérhető operációs rendszertől kimagaslóan jó eredmény – a Windows Vista ezt az elterjedtségi szintet öt hónappal a hivatalos premierje után érte el.


A Windows 7 Ultimate verziójáért akár 320 eurót is kérhetnek majd

A Vista ma, közel két és fél évvel a piaci debütálás után sem népszerű: a hazai internetezőknek csupán 8,93 százaléka használja. A legelterjedtebb operációs rendszer változatlanul a lassan nyolc éve kiadott Windows XP, amely a magyar számítógépek 88,11 százalékán fut. A régebbi kiadásokkal együtt a Windowsok itthoni piaci részesedése elsöprő, 98,91 százalékos. A statisztikába való bekerüléshez szükséges küszöböt a Microsoft rendszerén kívül a Mac OS X (0,56%) és a Linux (0,51%) lépi át.

A Windows 7 előzetes népszerűsége a termék iránti felfokozott érdeklődést jelezheti, illetve igazolja a Microsoft új eszközöket bevető marketingkampányának sikerét.

vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.