Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Már most dobogós itthon a Windows 7

2009. július 12. 12:03 // Forrás: sg.hu
Még csak tesztverzióban elérhető, az új operációs rendszert mégis több hazai internetező használja, mint a Mac OS-t vagy a Linuxot.

Április elején jelent meg a Microsoft következő operációs rendszerének, a Windows 7-nek a kiadásra jelölt változata. Noha ez csak egy 2010 júniusáig használható tesztverzió, mégis rövid idő alatt a magyar internetezők harmadik legkedveltebb platformjává lett, megelőzve Mac OS X-et és a Linuxot is.

Amint a Gemius SA internetes piackutató múlt heti statisztikájából kiderül, a Windows 7 piaci részesedése a magyarországi felhasználók számítógépein 1,18 százalékos. Ez abszolút értékben ugyan nem sok, de egy még csupán tesztverzióban elérhető operációs rendszertől kimagaslóan jó eredmény – a Windows Vista ezt az elterjedtségi szintet öt hónappal a hivatalos premierje után érte el.


A Windows 7 Ultimate verziójáért akár 320 eurót is kérhetnek majd

A Vista ma, közel két és fél évvel a piaci debütálás után sem népszerű: a hazai internetezőknek csupán 8,93 százaléka használja. A legelterjedtebb operációs rendszer változatlanul a lassan nyolc éve kiadott Windows XP, amely a magyar számítógépek 88,11 százalékán fut. A régebbi kiadásokkal együtt a Windowsok itthoni piaci részesedése elsöprő, 98,91 százalékos. A statisztikába való bekerüléshez szükséges küszöböt a Microsoft rendszerén kívül a Mac OS X (0,56%) és a Linux (0,51%) lépi át.

A Windows 7 előzetes népszerűsége a termék iránti felfokozott érdeklődést jelezheti, illetve igazolja a Microsoft új eszközöket bevető marketingkampányának sikerét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.