2019. szeptember 20., péntek
Friderika névnap

Biztonságos és szolidáris Európát szeretne a Jobbik

Balczó Zoltán, a párt egyetlen EP-képviselője utcafórumozott szombat délelőtt Veszprémben.

A Vásárcsarnok mellett tartott utcafórumon Balczó Zoltán újságíróknak beszélt a Jobbik európai választásokra készülő programjáról. Mint mondta, minden eddiginél nagyobb súlyú választás elé nézünk, hisz eldőlhet, hogy a kontinens egy államok feletti szuperállam irányába, vagy egy tagállami szuverenitást megtartó modell felé halad.

A Jobbik EP képviselője hangsúlyozta, fontos kérdés az is, hogy milyen lesz az Európai Unió migránspolitikája, valamint, hogy milyen irányban változik a gazdasági-szociális politika.

A Jobbik szerint egyenlő munkáért egyenlő bér jár minden európai embernek, hisz így biztosíthatók a magasabb bérek és a nyugdíjak.

„Azt szeretnénk, hogy Magyarország, egy biztonságos és szolidáris Európa részévé váljon. A mostani helyzethez képest üdvözlendő lenne, hogy az ország egy megbecsült tag legyen az Unióban”- mondta a fő célkitűzésről.

Balczó jelenleg a párt egyetlen uniós képviselője, ám bízik abban, hogy a májusi választások után legalább 4 jobbikos is beülhet az Európai Parlamentbe. „Ez egy erős delegáció lenne”- mondta.