Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Veszprémben fórumozott a Mi Hazánk Mozgalom

2019. március 28. 19:09
A párt szeptemberben alakult, de a megyében már most erősebbek, mint a Jobbik - mondják.

Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai László pártelnökkel az élen tartott lakossági fórumot csütörtök este Veszprémben a Mi Hazánk Mozgalom a volt Bányatröszt épületében.

Ferenczi Gábor, Toroczkai László és Novák Attila a csütörtök esti fórumonFerenczi Gábor, Toroczkai László és Novák Attila a csütörtök esti fórumon

Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Toroczkai mellett Ferenczi Gábor megyei elnök és Novák Attila városi elnök beszélt az imázsépítő országjárásról, és arról, hogy elsősorban a 2022-es országgyűlési választásokra készülnek.

A Mi Hazánk egy egyfajta alulról építkező harmadik alternatíva a Fidesszel és a bohózatos balliberális tömbbel (Jobbik-LMP-DK-MSZP-P-a szerk.) szemben. 2022-ig nincs állami támogatásuk, tagjaik és szimpatizánsaik munkájára és támogatására támaszkodnak. Már most csatlakozott hozzájuk szövetségesként a MIÉP és a Független Kisgazdapárt - mondta Toroczkai, majd azt is kiemelte, fontos számukra a vidék, tagjaik pedig az urbánusabb felfogású pártokkal szemben jól ismerik a magyar valóságot annak minden problémájával.

Ferenczi Gábor és Toroczkai LászlóFerenczi Gábor és Toroczkai László

Devecser polgármestere, Ferenczy Gábor a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapító alelnöke. A Jobbikból kilépő megyei elnök azt mondta, Veszprém az egyik legerősebb magyarországi bástyája a pártnak, taglétszámuk gyorsan növekszik.

Korábban azt gondolták, hogy a Jobbikból kiábrándultak csatlakoznak hozzájuk, ám csupán tagjaik 20%-a volt korábban Jobbik-szimpatizáns. Jelenleg 100 fölötti aktív taggal rendelkeznek a megyében.Ferenczy szerint

már most erősebbek itt, mint a Jobbik, - „ami azért egy szeptemberben alakult párttól elég szép teljesítmény.”

Az őszi polgármester-választással kapcsolatban a Vehir.hu-nak azt mondta, nem keresik a jelenleg hatalmon lévő pártok társaságát, tisztességes és alkalmas jelöltben gondolkoznak.

Novák Attila városi alapszervezeti elnök kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom tagjai jórészt társadalmi munkában, munka mellett foglalkoznak a párttal.

Azzal a párttal, melynek fórumon osztogatott kampány-szórólapján az állt: írni-olvasni tudáshoz kötnék a szavazati jogot, bevezetnék a sorkatonai alapkiképzést, elismerik a cigánybűnözés létezését, bevezetnék az akár szibériai bérrabtartást, szegregálnák az oktatást, népszavazást tartanának az EU-tagságról és bevezetnék a halálbüntetést.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.