2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Veszprémben fórumozott a Mi Hazánk Mozgalom

A párt szeptemberben alakult, de a megyében már most erősebbek, mint a Jobbik - mondják.

Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai László pártelnökkel az élen tartott lakossági fórumot csütörtök este Veszprémben a Mi Hazánk Mozgalom a volt Bányatröszt épületében.

Ferenczi Gábor, Toroczkai László és Novák Attila a csütörtök esti fórumonFerenczi Gábor, Toroczkai László és Novák Attila a csütörtök esti fórumon

Az ezt megelőző sajtótájékoztatón Toroczkai mellett Ferenczi Gábor megyei elnök és Novák Attila városi elnök beszélt az imázsépítő országjárásról, és arról, hogy elsősorban a 2022-es országgyűlési választásokra készülnek.

A Mi Hazánk egy egyfajta alulról építkező harmadik alternatíva a Fidesszel és a bohózatos balliberális tömbbel (Jobbik-LMP-DK-MSZP-P-a szerk.) szemben. 2022-ig nincs állami támogatásuk, tagjaik és szimpatizánsaik munkájára és támogatására támaszkodnak. Már most csatlakozott hozzájuk szövetségesként a MIÉP és a Független Kisgazdapárt - mondta Toroczkai, majd azt is kiemelte, fontos számukra a vidék, tagjaik pedig az urbánusabb felfogású pártokkal szemben jól ismerik a magyar valóságot annak minden problémájával.

Ferenczi Gábor és Toroczkai LászlóFerenczi Gábor és Toroczkai László

Devecser polgármestere, Ferenczy Gábor a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapító alelnöke. A Jobbikból kilépő megyei elnök azt mondta, Veszprém az egyik legerősebb magyarországi bástyája a pártnak, taglétszámuk gyorsan növekszik.

Korábban azt gondolták, hogy a Jobbikból kiábrándultak csatlakoznak hozzájuk, ám csupán tagjaik 20%-a volt korábban Jobbik-szimpatizáns. Jelenleg 100 fölötti aktív taggal rendelkeznek a megyében.Ferenczy szerint

már most erősebbek itt, mint a Jobbik, - „ami azért egy szeptemberben alakult párttól elég szép teljesítmény.”

Az őszi polgármester-választással kapcsolatban a Vehir.hu-nak azt mondta, nem keresik a jelenleg hatalmon lévő pártok társaságát, tisztességes és alkalmas jelöltben gondolkoznak.

Novák Attila városi alapszervezeti elnök kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom tagjai jórészt társadalmi munkában, munka mellett foglalkoznak a párttal.

Azzal a párttal, melynek fórumon osztogatott kampány-szórólapján az állt: írni-olvasni tudáshoz kötnék a szavazati jogot, bevezetnék a sorkatonai alapkiképzést, elismerik a cigánybűnözés létezését, bevezetnék az akár szibériai bérrabtartást, szegregálnák az oktatást, népszavazást tartanának az EU-tagságról és bevezetnék a halálbüntetést.