2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Karriernap lesz az Arénában

Május 18-án mindenki megtalálhatja a számítását a Veszprém Arénában: a családias hangulatú karriernapon munkakeresők, pályaválasztás előtt állók, útkeresők, pályamódosítók is tájékozódhatnak.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Karriernapot szervez a Veszprém Arénában, ahol a kiállító cégek, szervezetek, oktatási intézmények bemutatkozása mellett szakmai karrierbeszélgetésekkel, interaktív szakmabemutató programokkal, szimulátorokkal és – a veszprémi Europe Direct Tájékoztató Központ közreműködésével – családi programokkal, játékokkal is várják az érdeklődőket.

Porga Gyula polgármester szerint az utóbbi évek egyik legnagyobb kihívása a munkaerőhiány, ezért is fontosak az ilyen jellegű rendezvények, amelyek találkozási pontként működnek a vállalkozások, a képző intézmények, illetve a munkakeresők között.

A polgármester kiemelte, hogy a karriernap - ahogy az elnevezés alapján is érzékelhető- nem egy tipikus állásbörze, hiszen a Szakképzési Centrum és a Pannon Egyetem közreműködésével már a fiatal, pályaválasztás előtt állók is elkezdhetik megalapozni a jövőjüket a rendezvényen: találkozhatnak későbbi munkaadókkal, megismerhetik a képzési lehetőségeket.

“Nemcsak rövid távú célok, hanem akár 20-25 éves tervek is születhetnek.”

A Karriernapot szombaton rendezik, így a pályakezdő, álláskereső és a munkahelyet váltani szándékozó érdeklődők iskola- és munkaidőn kívül látogathatnak el az eseményre, akár családtagjaikkal közösen.

Dr. Markovszky György a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ezek az események választási lehetőséget biztosítanak, amire nagy szükség van, hiszen a folyamatosan változó környezethez igazodnia kell a szereplőknek: egyre szélesebb a kínálat a felnőttképzések és az átképzési lehetőségek tekintetében is.

A május 18-i karriernapon a résztvevők tájékozódhatnak a képzések mellett a munkahelyekről, hiány szakmákról, területekről és lehetséges, hogy itt ismerhetik meg személyesen a későbbi munkaadójukat is.

- Mivel a munkahelyeken már nemcsak a pénz, anyagi jutattások fontosak a dolgozóknak, hanem a komfort és a környezet, ezért jobb közegnek bizonyulhat egy családiasabb hangulatú rendezvény a lehetőségek bemutatására - fogalmazott Sövényházi Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke.

A mezőgazdaság is komoly munkaerőhiánnyal küzd: Sövényházi Balázs elmondta, hogy a programon az agráriumot is igyekeznek “közelebb hozni” az emberekhez és a mezőgazdaság technológiai újításait bemutatva, egy modern traktor is érkezik a kiállításra.

Az állásbörze a szervezők tervei szerint legalább ötven Veszprém megyei kiállítót vonultat fel, és ezúttal a helyi mikro- és kisvállalkozások részére is lehetőséget nyújt a megjelenésre.

Az érdeklődőknek a helyszínre jutással kapcsolatban nem kell aggódniuk, hiszen az önkormányzat ingyenes V-Busz járatot indít a vasútállomástól az Arénáig, több megállót érintve.