2019. június 19., szerda
Gyárfás névnap

Szokásos medrében folyik tovább a Séd

  • kult
  • 2019.04.09
    04:00
Bemutatták Veszprém kritikai folyóiratának – a Sédnek – idei második számát. Milyen helyszín lehetne kedvezőbb a lapszám bemutatására, mint a Kabóca Bábszínház otthonos társalgója, ahová belépve már többen olvasgatják a még friss példányszámokat.

Elsőként Szőke Kavinszki András, a Bábszínház igazgatója üdvözölte az olvasóközönséget, megköszönve, hogy színházáról – ahogyan az lenni szokott –, ismét születtek kritikák.

Kaptak „hideget, meleget”,

de az igazgató kiemelte, a negatív kritikákra is szükség van, és amennyire csak tudnak, próbálnak belőlük tanulni.

Géczi János, főszerkesztő ismertette a lap második számának különlegességeit, minthogy kivételesen nem került egy téma sem fókuszba, vagyis nem egy adott fesztivál vagy rendezvény köré épült az újság, hanem

főként kiskritikákból állt össze a tematika,

ehhez pedig több szerzőre volt szükség.

Emellett köszönetet mondott a kiadónak, Gerencsér András rektornak és a Pannon Egyetemnek, valamint a támogatónak, Porga Gyula polgármesternek, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának.

Az újságban nemcsak a kultúra, de természetesen a tudomány is mindig helyet kap: Géczi János kérésére Katona Lajos Tamás, geológus szóban mesélt cikkéről: a Laczkó Dezső Múzeum jól ismert kabalájának történetéről, a Legrégebbi hírességünk: a kavicsfogú álteknős című fejezetet részletezte. Végül az újság borítóját is ez a téma képezi le.