2020. július 9. // Lukrécia névnap

Nagy beruházások Dózsavárosban

2019. április 9. 14:19
Ismét ülésezett a Dózsavárosi Tanács: a városrészi civil szervezeteket és intézményeket tömörítő csoport az idei városi költségvetésnek a körzetre vonatkozó fejlesztéseiről tájékozódott.

A városrész két egyéni választókörzetének önkormányzati képviselői, Hegedűs Barbara és Halmay György ismertették Veszprém idei költségvetésének a Dózsavárost érintő sorait. Ezúttal komoly beruházásokban érintett a városrész, hiszen már épül a belső körgyűrű Pápai és Jutasi utakat összekötő szakaszának első üteme a Pápai és a Kistó utcák között. A projekt munkálatai jó ütemben zajlanak, Hegedűs Barbara szerint jó esély van rá, hogy a tervezett időben elkészül a szakasz, amit a jövőben a Kistó és a Tüzér utca összekötésével folytatnak majd.

Időben elkészülhet a belső körgyűrű új, Pápai-Kistó utcák közötti szakaszaIdőben elkészülhet a belső körgyűrű új, Pápai-Kistó utcák közötti szakasza

A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy a majdani új völgyhídon keresztül a város keleti részével összekapcsolódó körgyűrű a szakemberek szerint harmadával csökkentheti a belváros autóforgalmát, de helyi szinten is hasonló eredményt várnak el a fejlesztésektől: a létrejövő új közlekedési tengely tehermentesítheti a kertváros szűk, családi házas utcáit az átmenő forgalomtól.

Jelenleg a csapadékvíz-elvezetést fejlesztik, de hamarosan maga az út is megújulhatJelenleg a csapadékvíz-elvezetést fejlesztik, de hamarosan maga az út is megújulhat

Szintén jelentős változások várhatók a Pápai úton: fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszerét, és ezt követően maga az útfelület is megújul.

Hegedűs Barbara és Halmay György válaszoltak a felmerülő kérdésekreHegedűs Barbara és Halmay György válaszoltak a felmerülő kérdésekre

A Dózsavárosi Tanács ülésének résztvevői maguk is előterjesztettek témákat. Visszatérő kérdés a közösségi térként is működő könyvtár felújítása, illetve a Dózsa iskola régi épületének megújítása. Ezek nagy költségigényű beruházások, melyekre egyelőre nem látszik forrás, ugyanakkor Hegedűs Barbara hozzátette: bíznak abban, hogy Veszprém 2023-as Európa Kulturális Fővárosa projektjében a Dózsavárosi Könyvtárhoz hasonló közösségi tereknek a fejlesztése is napirendre kerülhet.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból.
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Július 10-től Veszprémbe is kérhetik a rendelésük kézbesítését az IKEA.hu weboldalán a vásárlók, akik jövő péntektől vehetik át termékeiket.
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: az összesen 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig.
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. 19 balatoni strandon 320 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban.
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
2020. július 9. // Lukrécia névnap