2019. június 19., szerda
Gyárfás névnap

Verset posztoltoltak a Kossuth utcán

  • kult
  • 2019.04.12
    04:00
A Posztolj verset az utcára! Mozgalomhoz kapcsolódva a Művészetek Háza Veszprém is versposztolásra hívta a veszprémieket a költészet napján: délután egy versfalon oszthatták meg a járókelők kedvenc költeményeiket.

Bár Kilián László ötletgazda, az intézmény igazgató-helyettesének elmondása szerint örülne neki, ha a jövőben egy állandó versfalat is meg tudnának honosítani a belvárosban, ezúttal még csak egy mobil falon helyezhették el verseiket a járókelők.

Aki akart, saját költeményét vagy egy kedvenc magyar versét is felírhatta emlékezetből, de a szervezők is készültek. Az érdeklődők három verset kaphattak, amelyek közül a nekik leginkább tetszőt ragaszthatták fel a falra. Voltak köztük klasszikusok, de az Európa Kulturális Fővárosa címhez kapcsolódva akár még ma is köztünk lévő veszprémi költők darabjai is helyet kaptak, például Tungli M. Klárától, Botár Attilától vagy a 2008-ban elhunyt Széki Patka Lászlótól.

Az eseményen részt vettek az odaLÖKött KÖLtészet (Slam Poetry Veszprém) slammerei is, akik egy-egy verset el is szavaltak – ezt egyébként a bátrabbak szintén megtehették.

A kellemes időtöltéstől gondoskodott a Jó hangulat-klub és az Alig Színpad is, akik közös zenélésre és táncra hívták az arra járókat.