2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Védekezik az UV sugárzás ellen?

2009. július 14. 17:15
Zárt ruházat, magas faktorszámú napvédő krém, a napfény elkerülése. A legegyszerűbb, ha délben otthon maradunk. Siesta!


Margitics Borbála, hallgató

Én nem védekezek különösebben, mert a bőröm jól bírja. Nem szoktam leégni. Az arcomra szoktam azért kenni napvédő krémet, ha tényleg nagyon erős az UV sugárzás. Fontosnak tartom, hogy figyeljünk erre nyáron.
Némedi János, ács, állványozó

Zárt ruházatban dolgozom és sapkát viselek, és ha megoldható, a legerősebb sugárzás idején nem dolgozom. Fokozatosan szoktatom a bőrömet a naphoz. Néha megfelelő faktorszámú krémeket is használok, de inkább a strandon, nem munka közben.

 


Milleiné Széll Ilona, postai dolgozó

Nem védekezek az UV ellen. Naptejet is csak akkor használok, ha strandra megyek, vagy a kertben dolgozom, és tűző napon vagyok. Különösebben nem figyelek oda máskor, hogy védjem a bőröm.


 


Gál Gabriella, dísznövény kertész

Amikor a legerősebb a sugárzás, nem tartózkodom a tűző napon. Leginkább különböző krémeket, naptejet használok, amik védeknek a káros sugarak ellen. Mindenek előtt próbáljuk elkerülni azt az időszakot, amikor a legerősebb az UV!


 

vehir.hu

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.