2019. június 20., csütörtök
Rafael névnap

Kis esti segítség a szakmaválasztáshoz

Pénteken negyedszer rendezték meg a Szakmák Éjszakáját a Szakképzési Centrum iskoláiban.

A rendezvénnyel az általános iskolások pályaválasztását igyekeznek megkönnyíteni azáltal, hogy betekintést nyújtanak a szakmák kulisszái mögé, illetve az ezeket oktató intézményekbe. Idén nyolc helyszínen közel kétezer regisztrált résztvevő látogatott el az eseményre – mondta el Schindler Lászlóné, a centrum vezetője.

Az általános iskolások beleshettek a szakmák kulisszái mögéAz általános iskolások beleshettek a szakmák kulisszái mögé

Ovádi Péter parlamenti képviselő a veszprémi program központi megnyitóján a Jendrassik-Venesz középiskolában arról beszélt, hogy a szakmák éjszakája kiváló alkalom a gyerekeknek arra, hogy elgondolkozzanak azon, milyen szakmában képzelik el a jövőjüket. Tehetik ezt azért is, mert a szakmák visszanyerték régi presztízsüket.

Ovádi PéterOvádi Péter

Porga Gyula polgármester megköszönte a széleskörű együttműködést, aminek köszönhetően a rendezvény létrejött, így a szervező Szakképzési Centrum mellett a Tankerület segítségét is, akik az általános iskolákat mozgósították. Hozzátette: a fontos döntés előtt álló gyerekeknek nemcsak szakmát kell választaniuk, hanem egy életpálya mellett is le kell tenniük a voksukat.

A szakmák mellett a kulturális tehetség is megmutatkozott a JendrábanA szakmák mellett a kulturális tehetség is megmutatkozott a Jendrában

A jó döntés meghozatalához szükséges információkat ezen az estén a náluk néhány évvel idősebb diákoktól kaphatják meg, akik maguk is átélték nemrég ezt a döntési helyzetet. A polgármester megjegyezte: a jó szakemberekre szükség van, a környékbeli munkaadók türelmetlenül várják az oktatásból kikerülőket.

Porga GyulaPorga Gyula