2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Fiatalokat támogat a Családokért és Gyermekekért Alapítvány

2019. április 26. 4:00
Az alapítvány két 18 éves tehetséges fiatalt, a hegedűn játszó Borit, és a röplabda játékos Edmondot támogatja a Veszprémi Megyebálon befolyt 500 ezer forintból.

Február végén tartottak ötödik alkalommal megyebált Veszprémben. A szervezők akkor megígérték, a tombolasorsolás bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlják fel.

A tombolák eladásából összesen félmillió forint folyt be, melyből 100 ezer forintot (fele-fele arányban) két fiatal megsegítésére fordít most az alapítvány.

A kedd délután a Családsegítő Szolgálat épületében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, összesen tízen pályáztak támogatásra, melyből most

két 18 éves fiatalnak, Vásárhelyi Borbála Zitának és Garamvölgyi Edmondnak szeretnének segíteni.

Szőke Veronika, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, mindkét fiatal tanulásban és tehetségben is jeleskedik, a pénzzel a további fejlődésüket kívánják támogatni. A fennmaradó 400 ezer forintot úgynevezett krízistámogatásra és gyermekprogramokra fordítják.

Vásárhelyi Borbála Zita a Padányi katolikus gimnázium magántanulója, mellette a Csermák Antal Zeneiskola 10. évfolyamos hegedűművésze.

„Mióta elhatározta, hogy zenei pályára megy, töretlen lendülettel, kivételes szorgalommal készül. Szépen fejlődik, miközben magántanulóként a gimnáziumban is szép eredménnyel tanul. A Gárdonyi Ifjusági Kamarazenekarban játszik, évek óta erősen kötődik a közösséghez, a nála fiatalabbaknak szívesen segít, akik felnéznek tudására és emberi kvalitásaira”- írták róla tanárai.

Vásárhelyi Borbála Zita Vásárhelyi Borbála Zita

Szülei öt gyermeket nevelnek. Bori álma, hogy a Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára eljusson, az alapítvány a pénzzel a szállási, utazási és részvételi díj fizetésében szeretne segíteni.

A Családokért és Gyermekekért Alapítvány másik támogatottja a Veszprémi Röplabda Klub U-19-es csapat irányítója és kapitánya, Garamvölgyi Edmond. Edzője azt írta róla, edzéseken rendszeresen 110%-ot nyújt, rátermett, korrekt, elkötelezett, jól kommunikál és megbízható fiatal.

„A sport mellett sem hanyagolja el tanulmányait, ennek leghitelesebb bizonyítéka, hogy az aktuális tanév matematika verseny országos döntőjébe is bejutott.” Tanulmányait a Közgazdasági szakgimnázium elvégzése után a Pannon Egyetem informatika szakán kívánja folytatni.

Garamvölgyi edmondGaramvölgyi edmond

Ge. Á.

További cikkek

HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
A lakosság visszatérhet otthonába, az üzemeltetők és a szolgáltatók folytathatják tevékenységüket.
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
A Bakony és a Balaton-felvidék barlangjai között találunk kicsit és nagyot – buszmegálló méretűt, amit átjár a napfény, és negyven méter mélyet is, ahol a járatot feltáró barlangkutatókon kívül még senki nem járt. Van olyan, amit kényelmesen meglátogathatunk utcai öltözetben, és van, amelyikben hason csúszva juthatunk csak keresztül a szűk járatokon. Közös ezekben a helyekben az, hogy fokozott óvatosságra van szükség, amikor felkeressük őket!
Elköszönt a veszprémiektől Márfi Gyula, emeritus érsek
Elköszönt a veszprémiektől Márfi Gyula, emeritus érsek
A nyugalmazott érsek vasárnap délután mutatta be búcsúmiséjét a Károly-templomban a hívek előtt.
Ma kiürül a belváros, az egyetemnél tűzszerészek dolgoznak
Ma kiürül a belváros, az egyetemnél tűzszerészek dolgoznak
Cikkünkben folyamatosan követjük az eseményeket és mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a belváros kiürítéséről és az egyetemnél talált bomba hatástalanításáról.
Egy hónap alatt több mint 17 tonnányi robbanóeszközt semmisítettek meg a honvédség tűzszerészei
Egy hónap alatt több mint 17 tonnányi robbanóeszközt semmisítettek meg a honvédség tűzszerészei
Júliusban a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei több mint 17 tonnányi, jellemzően második világháborús robbanóeszközt és lőszert szállítottak el és semmisítettek meg országszerte, tudatta az MTI.