Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Minden, ami karrier

2019. április 25. 10:43
Mi lenne, ha mostantól kezdve mindenki szeretné a hétfőket? Mosolyogva dolgozni, lelkes kollégák közt nem csak a hollywood-i filmek világában lehet: találd meg önmagad vagy új munkatársad május 18-án a Veszprémi Karriernapon a Veszprém Arénában. A programmal kapcsolatban dr. Somogyi Istvánnét, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárát kérdeztük.

A hagyományteremtő karriernap több mint egy állásbörze: a vállalkozások kezdeményezésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésével megvalósuló családias hangulatú, hétvégi rendezvény sokszínű programlehetőséget ígér minden korosztálynak.

Mi a karriernap célja?

Az elsődleges feladat, hogy a vállalatok új munkaerőt találjanak, a munkakeresők, pályaválasztás előtt állók, pályamódosítók pedig tájékozódhassanak lehetőségeikről.

Manapság az egyik legnagyobb problémát a munkaerőhiány jelenti: ez országos jelenség, így Veszprém megye sem kivétel. A karriernappal fontos célunk, hogy a Veszprém megyei telephellyel rendelkező vállalkozásokat, cégeket megismerjék a munkakeresők, illetve az egyetemista fiatalok. A rendezvényre csak megyei vállalkozásokat hívtunk meg kiállítóként, mert szeretnénk, hogy a munkaerő Veszprém megyében maradjon, hiszen nemcsak annak a 70-80 kiállítónak hiányzik a munkaerő, aki a falakon belül lesz, hanem a több száz vagy ezer megyei vállalkozásnak is.

Kinek van kiállítóként lehetősége részt venni a karriernapon?

Bármelyik Veszprém megyei telephellyel rendelkező vállalkozás megjelenhet kiállítóként, hogy bemutatkozzon a rendezvényre látogató érdeklődőknek. Ezúttal a helyi mikro- és kisvállalkozásoknak is lehetőséget nyújtva az előtérben mini standokat állítunk fel, illetve a kamara tagjainak és az elsőként jelentkező kiállítóknak további kedvezményeket adunk. Szeretnénk, hogy minél több helyi vállalkozás mutatkozhasson be, ezért a részvétel tekintetében jó ár-érték arány kialakítása volt a cél.

Munkakeresőként melyik vállalkozásokkal találkozhatunk, illetve hogyan jelentkezhetünk kiállítónak, ha éppen új kollégánkat keressük?

Folyamatosan töltjük fel a kiállítók listáját a honlapunkra és van egy Facebook oldalunk is, ahol nyomon lehet követni az eseményeket.

Kiállítónak még pár hétig van lehetőség jelentkezni, a stand bérléssel kapcsolatos információkat a karriernap oldalán lehet elérni.

Miben lesz más a karriernap, mint az eddigi állásbörzék?

Hétvégi napot választottunk: a családokra is gondoltunk az időpont és a programok tekintetében, illetve így a vállalkozók sem esnek ki a termelésből és az aktív dolgozóknak is lehetősége lesz tájékozódni a karriernapon.
Szélesebb kínálatra is számíthatnak az érdeklődők, hiszen a helyi kis vállalkozók is megjelennek a rendezvényen, illetve a Veszprémi Szakképzési Centrum és a Pannon Egyetem közreműködésével képzésekkel kapcsolatos információkkal is gazdagodhatnak a látogatók.

Dr. Somogyi Istvánné kérdésünkre elmondta, hogy az egész napos rendezvényen nem csak a megszokott bemutatkozó standokra számíthatunk: beszélgetősarokkal, interaktív előadásokkal, szakmai bemutatókkal, a gyerekeknek pedig ugrálóvárral is készülnek, illetve kitelepül a NAV Veszprém megyei igazgatósága, és a Veszprém Megyei Kormányhivatal jóvoltából különféle kihelyezett ügyintézésekre is lehetőség lesz.

A szervezők a helyszínre jutásról is gondoskodtak: egész nap igyenes buszjárat közlekedik, amely a Haszkovó úti fordulóból a Cholnoky lakótelepet érintve érkezik az Arénához, majd fél órás időközönként ugyanezen az útvonalon indul vissza.

További információk:

Weboldal: https://veszpremikarriernap.hu/
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/333610633956567/
Kapcsolat: https://veszpremikarriernap.hu/kapcsolat/

Sulyok Georgina
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.