Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tippek távfűtéses lakások felújításához

2019. május 2. 4:00 // Forrás: VKSZ Zrt.
A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. összefoglalta, mire érdemes figyelni, ha távhővel fűtött lakást újítanánk fel.

A tavaszi, nyári hónapok rendszerint a lakásfelújítások időszakát jelentik. Nem egyszerű ez azonban, akkor, ha távfűtéses lakások felújításáról van szó.

Amennyiben bárki a fűtési rendszert is érintő lakásfelújítást tervez, a terveket a lakóközösség képviselőjével és a szolgáltatóval is egyeztetnie kell! Figyelembe kell venni azt is, hogy ha több lakást is érintenek az átalakítások, akkor azokat lehetőség szerint azonos időpontra kell ütemezni. Egy tömbház jelentős létszámú lakóközösséget képez, ezért is szükséges alkalmazkodni és figyelembe venni az eltérő igényeket.

Amennyiben távfűtéssel ellátott épületben esedékes olyan munkát végezni, illetve végeztetni, amelyhez szükséges a fűtési rendszer leürítése, akkor a következőket kell tenni:

  • Olvassa el a VKSZ Zrt. részletes tájékoztatóját!
  • Nyújtson be kérelmet a távhőszolgáltatónak a munkák jóváhagyására!
  • A jóváhagyás birtokában rendelje meg a leürítést a közös képviselőn keresztül! Hivatkozzon a jóváhagyás iktatószámára!
  • A jóváhagyott tevékenységeket végeztesse el!
  • A munkák befejezése után rendelje meg a közös képviselőn keresztül a visszatöltést!
  • További részletes információkért kérje a VKSZ kollégáinak segítségét az Ügyfélszolgálati Irodában, a Haszkovó u. 11/A szám alatt.

Mindezek betartásával sok bosszúságtól kímélheti meg magát, sőt időt is megspórolhat, hiszen gördülékenyebb lesz a felújítás menete.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.