2019. július 17., szerda
Endre, Elek névnap

Tóta Tamás az Év Veszprémi Mentőse

betegellátás érdekében kifejtett kiemelkedő, példaértékű munkája elismeréseként Tóta Tamás részére „Az Év Veszprémi Mentőse” díjat adományozta Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Tóta Tamás 30 évesen szegődött az Országos Mentőszolgálathoz. A mentőápolói szakképesítés megszerzését követően sikeresen felvételizett a mentőtiszti főiskolára, ahol 1993-ban szerzett oklevelet. Ezt követően Veszprémben kivonuló mentőtiszti, valamint szolgálatirányító feladatokat látott el. A légi mentés területén is aktívan tevékenykedett.

Az újonc mentődolgozók képzéséből, valamint a mentő- szakápolók oktatásából egyaránt kivette a részét. A Magyar Vöröskereszt aktív tagja, rendszeres kapcsolatot tart fent a megyei szervezettel. Az országos elsősegély versenyek zsűrijének rendszeres tagja, a gépjárművezetők egészségügyi vizsgáztatását is folyamatosan végezte.

2005 és 2010 között a várpalotai, majd 2010 óta a veszprémi Mentőállomás állomásvezetője. Példaértékű munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt.