Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Válságban az egészségügy

2009. július 18. 9:03 // Forrás: fidesz.hu / vehir.hu
Nagy Kálmán, a Fidesz szakpolitikusa szerint az ellátórendszer teljes összeomlása ősz közepére várható.

- Magyarországon nem lehet az egészségügyi változásokat megoldani a jelenlegi kormányzat szintjén - jelentette ki Nagy Kálmán, a Fidesz-KDNP frakciószövetség egészségügyi szakpolitkusa a héten. - Az egészségügy mély válságban van, és az ellátórendszer teljes összeomlása ősz közepére várható. Ez gyakorlatilag az új finanszírozás megjelenésével kiszámíthatóvá és kézzel foghatóvá vált.

- Az egészségügyi miniszter, Székely Tamás "papagájként hajtogatja", hogy több pénzt kapott az ellátórendszer, de a költségek irreális növekedése miatt ez gyakorlatilag jelentőség nélküli - folytatta. Megjegyezte: ez a pénz már az egészségügy minimális szinten tartására sem elegendő.

Erre bizonyítékul az Egyetemi Klinikák Szövetségének a bejelentését említette, melyben felvetették azt, hogy a progresszív ellátásnak azt a részét, amelyik nem az ő ellátó körzetükhöz tartozik, nem fogják biztosítani.

A politikus hangot adott azon véleményének, hogy az egészségügyi miniszter orvosszakmailag nem lát rá a rendszerre, tehát képtelen lenne a rendszeren belül működni. - Egy óriási deficit van, éspedig a kórházak, az ellátóintézmények és az egészségügyi minisztérium között egy olyan fokú bizalmatlanság, amelyben az egészségügyi minisztérium gyakorlatilag egyedül maradt - jelentette ki.

Kiemelte azt is, hogy Magyarország ma az egészségügyben és az egészségtudományban a lemaradás szintjén van. A 2006-os országgyűlési választások során Magyarországon az egészségügy lett a legnagyobb vesztes.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.