2021. október 22.
//
Előd névnap

Válságban az egészségügy

2009. július 18. 9:03
fidesz.hu / vehir.hu
Nagy Kálmán, a Fidesz szakpolitikusa szerint az ellátórendszer teljes összeomlása ősz közepére várható.

- Magyarországon nem lehet az egészségügyi változásokat megoldani a jelenlegi kormányzat szintjén - jelentette ki Nagy Kálmán, a Fidesz-KDNP frakciószövetség egészségügyi szakpolitkusa a héten. - Az egészségügy mély válságban van, és az ellátórendszer teljes összeomlása ősz közepére várható. Ez gyakorlatilag az új finanszírozás megjelenésével kiszámíthatóvá és kézzel foghatóvá vált.

- Az egészségügyi miniszter, Székely Tamás "papagájként hajtogatja", hogy több pénzt kapott az ellátórendszer, de a költségek irreális növekedése miatt ez gyakorlatilag jelentőség nélküli - folytatta. Megjegyezte: ez a pénz már az egészségügy minimális szinten tartására sem elegendő.

Erre bizonyítékul az Egyetemi Klinikák Szövetségének a bejelentését említette, melyben felvetették azt, hogy a progresszív ellátásnak azt a részét, amelyik nem az ő ellátó körzetükhöz tartozik, nem fogják biztosítani.

A politikus hangot adott azon véleményének, hogy az egészségügyi miniszter orvosszakmailag nem lát rá a rendszerre, tehát képtelen lenne a rendszeren belül működni. - Egy óriási deficit van, éspedig a kórházak, az ellátóintézmények és az egészségügyi minisztérium között egy olyan fokú bizalmatlanság, amelyben az egészségügyi minisztérium gyakorlatilag egyedül maradt - jelentette ki.

Kiemelte azt is, hogy Magyarország ma az egészségügyben és az egészségtudományban a lemaradás szintjén van. A 2006-os országgyűlési választások során Magyarországon az egészségügy lett a legnagyobb vesztes.

vehir.hu

További cikkek

Fókuszban a foglalkoztatás
Fókuszban a foglalkoztatás
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a rendőrkapitányság épületében tartott megemlékezést csütörtök délután.
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.